Dil bölümü seçilir mi?

yusufysnx

Centipat
Daha fazla  
İyi sosyaller. Genel olarak İngilizcem iyidir. Çevremden ve hocalarımdan bayağı iyi yorumlar aldım, zaten genel olarak en çok güvendiğim şey İngilizcem. 10. sınıfım, yani bu sene alan seçeceğim ama gerçekten çok kararsız kaldım çünkü genel olarak "dilde meslek bulamazsın, işsiz kalacaksın" gibi şeyler söyleniyor. Ben de katılıyorum aslında. Biraz göz gezdirdiğimde İngilizce Öğretmenliği gayet iyidir benim için ama anaokulumdan beridir doktor olmak isterim. Sayısalım çok iyi değil bu arada. Sayısal seçersem hiç kendime güvenmiyorum, özellikle fizik. Bilenler destekte bulunsun, ne yapmalıyım?

İyi sosyaller. Genel olarak İngilizcem iyidir. Çevremden ve hocalarımdan bayağı iyi yorumlar aldım, zaten genel olarak en çok güvendiğim şey İngilizcem. 10. sınıfım, yani bu sene alan seçeceğim ama gerçekten çok kararsız kaldım çünkü genel olarak "dilde meslek bulamazsın, işsiz kalacaksın" gibi şeyler söyleniyor. Ben de katılıyorum aslında. Biraz göz gezdirdiğimde İngilizce Öğretmenliği gayet iyidir benim için ama anaokulumdan beridir doktor olmak isterim. Sayısalım çok iyi değil bu arada. Sayısal seçersem hiç kendime güvenmiyorum, özellikle fizik. Bilenler destekte bulunsun, ne yapmalıyım?
Hocam bence önce güçlü olduğun alana odaklanmak mantıklı. İngilizce konusunda iyiysen ve öğretmenlik senin ilgini çekiyorsa İngilizce Öğretmenliği güzel bir seçenek. Sayısal derslerde zorlanıyorsan ve doktorluk hedefin çok yüksekse, bu sene çok stres yapmana gerek yok; sayısal alanı seçip fizik gibi derslerde zorlanabilirsin. Ama unutma, meslek seçiminde sadece ‘popüler’ veya ‘kazançlı’ olanı değil, ilgini ve güçlü yönlerini de düşünmek önemli. İngilizce Öğretmenliği sana hem güven verecek hem de iş bulma şansın fena değil. Tabii doktorluk hayalini de ilerleyen yıllarda başka yollarla sürdürebilirsin, örneğin hemşir, sağlık yönetimi gibi alternatifler olabilir

Benim düşüncem dil seçmek mantıklı değil hocam teknolojinin gelişmesi ile birlikte yanlış düşünmüyor isem dili bölümlerinden mesleklere girmeniz için çok çok iyi bir derece yapmanız gerekiyor olacak ilk 100 falan dediğim sıralama. Bence Türkiye şartlarında sadece 1 tane alan var oda artık sayısal en azından çalışıp düzgün bir derece yapsanız okuduğunuz bölümde kendinizi geliştirip bir şeyler yapabilme imkanınız var.
Benim düşüncelerim bu şekilde ülkemizin haline baktığımda ne sözel ne de dil size bir vaat sunuyor aşırı bir derece yapmadığınız sürece ki aşırı derece yapan insanlar bile iş bulamayabiliyorlar.

Merhaba. Ben İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. 2 yıl önce mezun oldum ve güzel bir üniversite ve güzel bir şehirde güzel bir notla bitirdim. Mezun olduğum sene KPSS çalışamadım çünkü iş güç yoğundum ve seneye bırakmıştım. Yavaştan kitaplarımı topluyordum ki AGS diye absürt bir sistem ile yüz yüze kaldım. Bana tekrar 1.5 seneye yakın okumamı, girdiğim sınavın dışında akademi okulunda notlandırılacağımı ve sonrasında ise atanmadan ziyade sözleşmeli öğretmenlik ile 3-4 yılımı da heba etmemi söyleyen dayatma bir sistemle karşı karşıya kaldım. Hak vereceksinizdir ki burada Öğretmenliği rafa kaldırdım ve İngilizcemi başka alanlarda kullanarak özelde kendime yer edindim. Turizm-Lojistik şirketlerinde çalışmaktayım. İş yelpazen geniş lakin sana başka bir İngilizce bilenden farklı bakmalarını bekleme. Diploma hiçbir şeydir. Önemli olan elle tutulur, CV'de dikkat çekecek deneyimler, somut ve prestijli tecrübelerdir.

Sana dil oku/okuma demem, diyemem. Tavsiye ederim, ben dil aşığı olduğum için çok eğlendim çok da mutluyum dil okuduğum için. Fakat günün sonunda işin sende ve üretkinliğinde bittiğini unutma. İyi forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı