Dil bölümünü seçmek

Merakımdan soruyorum, neler var mesela? Yani nasıl bir avantaj sağlıyor dil bölümü mezunlarına?

Avantaj demedim, Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde mülteci olma şansı Avrupa'ya kıyasla çok daha kolay ve daha rahat ki dilcilerde de sosyal becerilerin yüksek olması işlerini kolaylaştırır.

Avantaj demedim, Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde mülteci olma şansı Avrupa'ya kıyasla çok daha kolay ve daha rahat ki dilcilerde de sosyal becerilerin yüksek olması işlerini kolaylaştırır.
Anladım :D iş mülteci olmaksa dil bölümü okumak en az fayda sağlar. En basitinden 2 yıllık hemşirelik bile okusan Almanya'da işin hazır. A2 seviye Almanca da yetiyor. Ya da elektrik-makine teknikerleri. Araç mekanik ustaları İngiltere'de bol bol aranıyor. Aşçılar, iş güvenliği uzmanları, kepçe-tır-iş makinesi operatörleri ABD'de bulunmaz hint kumaşı.

Anladım :D iş mülteci olmaksa dil bölümü okumak en az fayda sağlar. En basitinden 2 yıllık hemşirelik bile okusan Almanya'da işin hazır. A2 seviye Almanca da yetiyor. Ya da elektrik-makine teknikerleri. Araç mekanik ustaları İngiltere'de bol bol aranıyor. Aşçılar, iş güvenliği uzmanları, kepçe-tır-iş makinesi operatörleri ABD'de bulunmaz hint kumaşı.

Evet bu konularda haklısınız zaten benim de amacım okumak değil Amerika'da yaşamamı sağlayabilecek işler yapmak bir yandan da dilimi geliştirmek. (turizm ve aşçılık ile ABD'de 1 senelik çalışma vizesi alabiliyorsunuz)

Evet bu konularda haklısınız zaten benim de amacım okumak değil Amerika'da yaşamamı sağlayabilecek işler yapmak bir yandan da dilimi geliştirmek. (turizm ve aşçılık ile ABD'de 1 senelik çalışma vizesi alabiliyorsunuz)
Ben ABD'de 6 ay çalıştım. Golden Corral adlı steak buffet tarzı bir restoranda aşçılık yaptım. O zamanlar hayatım saatliği 10 dolar olan bir işle geçmesin diye Türkiye'ye geri döndüm. Kalsaydım bambaşka şeyler yapabilirdim belki, belki de meteliksiz kalıp bitik bir halde dönerdim. Bilemiyorum ama oraya gidince vasat - vasat altı işlerle bir süre idare edilir. Sonrasında tam zamanlı, sağlık sigortalı düzgün bir iş bulunmazsa işler kabusa dönüyor. Türkiye'den farksız bir şekilde yaşamak için çalışıp yaşamak için zaman geçirmeye dönüyor. Böyle olmasın diye, Türkiye'den iyi bir alanda ihtisas yapıp yurtdışına dolu gitmek lazım. Benim şahsi tecrübelerime göre dil bölümü bunlardan biri değil :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı