Dilekçe yazım ve imla kuralları

nebiyarar

Centipat
Katılım
7 Mayıs 2021
Mesajlar
120
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, bir dilekçe hazırladım metinde yazım ve imla yanlışlarım varsa düzeltebilir misiniz?

TDV Erzurum Erkek Yurdu'nda kalmaktayım.
Bilgi ve Belge Yönetimi 2. Sınıf öğrencisiyim.Derslerimin çoğusu uzaktan online şekildedir,yüzyüze olan derslerimin Hocaları ile görüşmüş devamsızlık sıkıntısı olmadan bu derslerime de uzaktan devam edebileceğimdir. Ayrıca yurttta bulunduğum süreçte sürekli olarak hastalanmış ve ortama uyum sağlayamamışımdır.Bu sebeplerden dolayı yurttan ayrılıp eğitim-öğretim hayatıma evden devam etmek istiyorum. Yurda kayıt olurken imzaladığımız Taahütname'nin Özel Şartlar kısmının 6.Maddesinde yazdığı gibi yurttan mazeretsiz olarak ayrılmak durumunda değilim. Bu sebeplerden dolayı yurttan ayrılma cezasından muaf tutulmamı istemekteyim.

Gereğini saygılarımla arz ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1635338504640.png

Mod düzeltmiş olabilir. 😁
 
"TDV Erzurum Erkek Yurdu'nda kalmaktayım.


Bilgi ve Belge Yönetimi 2. sınıf öğrencisiyim. Derslerimin çoğu uzaktan eğitim şeklindedir. Yüz yüze olan derslerimin hocaları ile görüşmemde devamsızlık sıkıntısı olmadan bu derslerime de uzaktan devam edebileceğimi öğrendim. Ayrıca yurtta bulunduğum süreçte sürekli olarak hastalandım ve ortama uyum sağlayamadım. Bu sebeplerden dolayı yurttan ayrılıp eğitim-öğretim hayatıma evden devam etmek istiyorum. Yurda kayıt olurken imzaladığımız taahhütnamenin “Özel Şartlar” kısmının 6. maddesinde yazdığı gibi yurttan mazeretsiz olarak ayrılmak durumunda değilim. Bu sebeplerden dolayı yurttan ayrılma cezasından muaf tutulmayı talep ediyorum.


Gereğini saygılarımla arz ederim" gibi olabilir.​
 
Düzenlediğim hali:
TDV Erzurum Erkek Yurdu'nda kalmaktayım.
Bilgi ve Belge Yönetimi 2. sınıf öğrencisiyim. Derslerimin çoğu uzaktan eğitim (online) şeklindedir. Yüz yüze olan derslerimin hocaları ile görüşmüş bulunmaktayım ve devamsızlık sıkıntısı olmadan bu derslerime de uzaktan devam edebileceğim. Ayrıca yurtta bulunduğum süreçte sürekli olarak hastalanmış ve ortama uyum sağlayamamışımdır. Bu sebeplerden dolayı yurttan ayrılıp eğitim-öğretim hayatıma evden devam etmek istiyorum. Yurda kayıt olurken imzaladığımız taahütnamenin özel şartlar kısmının 6. maddesinde yazdığı gibi yurttan mazeretsiz olarak ayrılmak durumunda değilim. Bu sebeplerden dolayı yurttan ayrılma cezasından muaf tutulmamı talep ediyorum.

Gereğini saygılarımla arz ederim.
  1. yüzyüze -> yüz yüze
  2. Derslerimin çoğusu -> Derslerimin çoğu
  3. uzaktan online -> uzaktan eğitim (online)
    Not: Parantez içinde online diye ayrıca belirtmeye gerek yok, isteğe bağlı.
  4. ...hocaları ile görüşmüş bulunmaktayım ve devamsızlık sıkıntısı olmadan bu derslerime de uzaktan devam edebileceğim.
  5. ...muaf tutulmamı talep ediyorum.
 
TDV Erzurum Erkek Yurdunda kalmaktayım. Bilgi ve Belge Yönetimi 2. sınıf öğrencisiyim. Derslerimin çoğu uzaktan, online şeklinde. Yüz yüze olan derslerimin hocaları ile görüştüm. Devamsızlık sıkıntısı olmadan bu derslerime de uzaktan devam edebileceğim. Ayrıca yurtta bulunduğum süre içerisinde sürekli olarak hastalandım ve ortama uyum sağlayamadım. Bu sebeplerden dolayı yurttan ayrılıp eğitim-öğretim hayatıma evden (uzaktan) devam etmek istiyorum. Yurda kayıt olurken imzaladığımız taahütnamenin Özel Şartlar kısmının 6. maddesinde yazdığı gibi yurttan mazeretsiz olarak ayrılmak durumunda değilim. Bu sebeplerden dolayı yurttan ayrılma cezasından muaf tutulmamı istemekteyim.

Gereğini saygılarımla arz ederim.
Ben bu şekilde düzenledim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı