Dilimize iye çıkalım

Hangisi?

• Evet

Oy: 17 29,8%
  • Değilim

Oy: 40 70,2%

• Oy verenlerin toplamı
    57
Dışa kapalı bir ülke mi olalım? En duru diller istisnasız kabilelerdeki diller ama, siz bilirsiniz.

Aslında değilim yerine yok sözcüğü kullanacaktım çünkü öbür tüm Türk dillerinde öyle ancak sonra anlaşılmayacağını düşündüm.

Dışa kapalı bir ülke mi olalım? En duru diller istisnasız kabilelerdeki diller ama, siz bilirsiniz.
Baskça?

Ayrıca dışa kapalılıkla ilgisi yok bence örnek olarak Çinliler, Araplar, Almanlar ile Fransızları örnek almalıyız çünkü onlar dillerini büyük ölüde arılaştırdı.

İnternette gördüğü şeyleri kopyala yapıştır yapıp, kendini kültürlü zanneden başka bir vatandaş.

İnternette gördüğü şeyleri kopyala yapıştır yapıp, kendini kültürlü zanneden başka bir vatandaş.
Bunları kültürlü olmak için yapmadım ayrıca buradaki bazı sözcüklere de kendim karşılıklar ürettim kültürlü olmak için yaptığımı nereden çıkardınız sizin o kültürlü dedikleriniz tümceleri Arapça-Farsçada geçilmiyor. Kopyala yapıştır da yapmadım aralarından bazılarını seçtim nereden bakabilirim başka vahiy yoluyla mı inecek başıma bu bilgiler.

Bunların çoğunu gerçek hayatta bile kullanmıyorsun buna yemin edebilirim. Gelmiş burda dil elden gidiyor diyorsun. Sen restoran sahibine "bu İngilizce tabela ne kardeş!" diyebilir misin?

Bunların çoğunu gerçek hayatta bile kullanmıyorsun buna yemin edebilirim. Gelmiş burda dil elden gidiyor diyorsun. Sen restoran sahibine "bu İngilizce tabela ne kardeş!" diyebilir misin?
Kullanmadığım nereden biliyorsun? hepsini kullanıyorum aileme neden bunun önemli olduğunu açıklıyorum. Kuzenimle konuşurken anlamadığı sözcüklerin anlamlarını öğreterek kullanmaya yönlendiriyorum. Ayrıca bu İngilizce tabela ne kardeşim olayını da yaptım sordum neden her şeyi İngilizce yazdınız diye. Hakkımda bilip bilmeden konuşma.

Soldaki kelimeler daha samimi geldi, sağdakiler kalsın hoca.
Soldaki derken?

Tamam, sen böyle devam et. Edebiyat bölümü alıp, işsiz gezersin.

Tümör, kitap, zengin, viran, beyaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…