shocktroop
Hectopat
Bir şey değişmiyor, yazılım dil bilenlerin çoğu gene işsiz.Edebiyat? Ben yazılımcıyım Python biliyorum.
Yabancı olduğu için öyle gelmiş olabilir ancak dilimizi öbür uluslar gibi korumalıyız.
Bir şey değişmiyor, yazılım dil bilenlerin çoğu gene işsiz.Edebiyat? Ben yazılımcıyım Python biliyorum.
Yabancı olduğu için öyle gelmiş olabilir ancak dilimizi öbür uluslar gibi korumalıyız.
Evet kullanıyorum çoğunu betik sözcüğü dışında çünkü onu kimse anlamıyor.Günlük hayatınızda böyle mi kullanıyorsunuz merak ettim açıkçası.
Almanca, Çince vb. Çince'de video sözcüğünün bile karşılığı var.Öbür ulusların koruduğu falan yok nereden uydurdun bunu?
İşsiz değilim.Bir şey değişmiyor, yazılım dil bilenlerin çoğu gene işsiz.
Çince alfabesi var çünkü.Evet kullanıyorum çoğunu betik sözcüğü dışında çünkü onu kimse anlamıyor.
Almanca, Çince vb. Çince'de video sözcüğünün bile karşılığı var.
Karşıtlık yapmaya çalışıyorsun ancak savlarını çürütüyorum lütfen yapma.Öbür ulusların koruduğu falan yok nereden uydurdun bunu?
Evet kullanıyorum çoğunu betik sözcüğü dışında çünkü onu kimse anlamıyor.
Ruslarında abecesi var, Japonlarında abecesi var ancak Japonca'da bellek sözcüğü bile İngilizce.Çince alfabesi var çünkü.
Anlıyorum bende kişiye göre bu sözcüklerin oranını azaltıyorum. Karşımdakini zeka düzeyine göre.Dediğinizi bir yerde doğru buluyorum ama kimi sözcükler günlük ihtiyaçlarınıza göre evriliyor yada kalıplaşıyor ki zaten günlük kullandığımız kelime sayısı çok sınırlı, bu şekilde kullanmak iletişimde sıkıntı yaratır.
Kullanmadığım nereden biliyorsun? hepsini kullanıyorum aileme neden bunun önemli olduğunu açıklıyorum. Kuzenimle konuşurken anlamadığı sözcüklerin anlamlarını öğreterek kullanmaya yönlendiriyorum. Ayrıca bu İngilizce tabela ne kardeşim olayını da yaptım sordum neden her şeyi İngilizce yazdınız diye. Hakkımda bilip bilmeden konuşma.
Soldaki derken?
Daha karşılığını bulamadım öbür Türk dillerindeki karşılığını arayacağım birazdan." Kuzen"- "Cousin" Aman dikkat![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.