Din öğretmeni müfredat dışı ödev verebilir mi?

Yerinizde olsam umursamaz istediğim dini seçerdim ödev olarak. Verdiği ödev aslında çok güzel ama pratikte işin içine siyasal islam girmiş. 😀
 
CİMER'e şikayette bulunabilirsin.

Ayrıca adam din sunusu hazırlayın demiş inanç değil deizm, ateizm ve agnostizm gibi şeyleri kabul etmemesi gayet normal.

Taoculuğa az mensuplu diyorsun ancak satanizme inanan insanlar emin ol Taozim'den kat be kat azdır. Ki zaten taoizm Çin felsefesinin gelişmesinde büyük rol oynayan bir inanç ve dindir.

Araştırması da oldukça zevkli ve keyifli bir din olduğunu söyleyebilirim.
Konu Müslüman olmak ya da müfredat dışı olması değil ki sınıfta namaz provası yaptırmak ne?
Din araştırması ödevinde yanlış bir şey yok.

Cenaze namazı müfredatta geçmekte bunun uygulamasının yapılmasında bir yanlışlık bulunmamakta.

Nasıl fizik kimya biyoloji dersinde laboratuvarda deney yapılabiliyorsa din dersinde de namaz uygulaması yaptırılabilir. Ortada herhangi bir yanlışlık bulunmamakta.


O zaman paşa paşa ödevini yap ve hocana teslim et. Dert yanacağına bir sunu hazırla en azından belli bir kısmını halledersin.

Hani kim isterse ödev yapmayı ancak yapabileceğin bir şey yok. Lise de ben de salak saçma ödevleri yapmak zorunda kalmıştım.
 
Nasıl fizik kimya biyoloji dersinde laboratuvarda deney yapılabiliyorsa din dersinde de namaz uygulaması yaptırılabilir. Ortada herhangi bir yanlışlık bulunmamakta.
Fen lisesi olmasına rağmen labaratuvarı olmadığı için çoğu lisenin, yapamıyorlar maalesef deneylerini 😀. Fen lisesi olmasına rağmen fen eğitimine vermedikleri öğretimi imam hatipmiş gibi din dersinde veriyorlar. Ödeve laf etmedim bu arada benim yaptığım eleştiriler genele hitaben.
 
Taoculuğa az mensuplu diyorsun ancak satanizme inanan insanlar emin ol Taozim'den kat be kat azdır. Ki zaten taoizm Çin felsefesinin gelişmesinde büyük rol oynayan bir inanç ve dindir.
Öyle olduğunu bilmiyordum, teşekkürler. Demek istediğim aslında wikipedia'dan dinler listesi açıp oradan seçtirmişti seçecek din bulamayanlara. Çünkü çoğu kişi sadece semavi dinleri biliyor.
 
Ben fen lisesinde okuyorum. 11. sınıf.
İlk önce din kültürü öğretmenimiz hakkında düşündüklerimi sonrasında ödevle ilgili bildiklerimi ve düşüncelerimi paylaşacağım. Sonra da sorumu soracağım.

Şimdiye kadar 2 farklı din kültürü öğretmenimiz oldu. Hiçbiri asla ödev vs. vermedi. Ama son gelen yani üçüncü diğerlerinde çok farklı. İlk hafta bize üniteye hazırlık kısmını ödev verdi. İkinci hafta diğer sınıflara akrostiş yazdırdı. Bizim dersimiz denemeye geldiği için unuttu ve hala yapmadı. Bir hafta da tahta çıkartıp cenaze namazı kılma örneği yaptırdı. Ben Müslüman değilim ama mecburiyetten ben de yaptım. Öğretmen zaten mesleğinde çok yeni. Bunun getirdiği tecrübesizliği ve dersinin diğer dersler yanındaki değerini anlamamasını bize yansıtıyor. 11. sınıf müfredatı zaten yoğunken bizi bunlarla uğraştırması çok gereksiz.

Öğretmenimiz "merak ettiğiniz bir din hakkında sunu hazırlayıp sınıfta sunma" ödevi verdi. "grup şeklinde yapabilirsiniz." demişti. Gruplar 1 veya 2 kişi olabilir. Her grup farklı bir dini sunacak. Her hafta 2 veya 3 grup sunu yapacak.
Herkesten farklı bir din seçmesini istedi ama ateizm, deizm, agnostisizm gibi görüşleri kabul etmedi. Tamam, bu belki kabul edilebilir. Ama Satanizm'i de din olarak görmediği için kabul etmedi. Öğretmenin bizden istediği dinler de taoizm tarzı mensuplarının çok az olan dolayısıyla hiç kimsenin bilmediği dinler ki bizden merak ettiğimiz dinleri araştırmamızı istemişti. İsmini bile duymadığımız bir dini nasıl merak edebileceğimizi hiç düşünmemiş galiba.

Bize bu ödevi verme hakkının olmaması lazım. Bu ödevi nasıl iptal ettireceğimi düşünürken bize müfredatla hiçbir ilgisi olmayan bir konuyu ödev olarak verdiğini hatırladım. Bu müfredat dışı ödevi vermeye hakkı var mı? Bu bahane ile ödev iptal edilebilir mi?
Din dersini almayabilirsin, bir dilekçelik şey için bu kadar sızlanmana gerek yok diye düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı