Dindeki çelişkiler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilimi desteklerim, fakat din ile bilimi birbirine katmak bence son derece saçmalık olur. Koskoca evreni, insanı, canlıları yaradan Allah'ı kendi algılarımızla ne kadar açıklayabiliriz ki? Çok absürt bir örnek olacak belki ama dediğimi anlayabilmeniz açısından yazıyorum. Mesela çok gelişmiş bir robot yaptık diyelim, biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım bu robot hiçbir zaman eliyle bir şey hissedemeyecek veya koku alamayacak(İnsan gibi düşünemeyecek, hissedemeyecek yani). En fazla biz ona bazı kokuları tanıtırsak ve ya bazı cisimleri tanıtırsak onları ayırt edebilecek. Şimdi şöyle düşünün biz bu robotlardan biriyiz ve bizi yapan insanları anlamaya çalışıyoruz. Umarım anlamışsınızdır az çok ne demek istediğimi. Sorunun cevabını da vermiş oldum, yani neden öyle yaptı niçin böyle yaptı sorularını sormak kötü bir şey değil(Bence). Sorgulamak güzeldir ama algılarımızın yetmediği yerlerde mantıklı bir açıklama bulmak zor.

Ben ne zaman evrenin büyüklüğü hakkında bir video seyretsem tüylerim diken diken oluyor. Evrenin en uzak daha doğrusu bizim bildiğimiz kadar uzak kısmından baktığımızda bizim galaksinin bile nokta kadar olmadığını görüyoruz. İnanmak için pek uzaklara bakmaya gerek yok bence.
İnsan bir sanat eseridir, sanatçı olmadan eser de olmaz.

Dinde veya dinlerde mantık arandığı nerede görülmüş ki? Kutsal kitaplarda yazan olayların çoğunun somut kanıtı yok zaten. Peygamber veya peygamberler o binayı inşa ederken yanında birisi var mıydı, bu olayı birileri vakanüvis tarzında yazmış da olabilir, uydurmuş da olabilir. Zaten Kuran'da ''bunları sen uyduruyorsun, sen delisin, şairsin'' şeklinde diyaloglar geçer.

Kutsal kitaplar tahrif edildiği gibi tarihi metinlerin bazıları da tahrif edilmiş olabilir. Bildiğim kadarıyla Araplar, İslam dini ile tanışmadan önce zaten Allah'a inanıyorlardı ve putları da kendilerini Allah'a daha da yakınlaştırması için aracı olarak kullanıyorlardı. Ama daha çok puta tapıyorlardı.

Müslümanlar için Kabe binasını kimin yaptığının ne kadar önemi var bilmiyorum, gidip etrafında dönüyorlar falan işte.

Allah putları yıksa da yıkmasa da insanlar Allah haricininde tapacak başka şeyler bulurlar. Benim dedelerim ateşe tapıyordu, ne biliyorsunuz? :kararsız:

İslam'a göre Allah'ın kelime bilgisi sınırsız. Dileseydi kendisini kutsal kitaplarda farklı şekilde tanıtabilirdi ama o Allah kelimesini seçti demek ki.

Ya boş verin bu olayları, bunlar hep simülasyon. Bir gün uyanmışız rüyadan falan. [emoji38]
Şu simülasyon muhabbeti çok kafamı kurcalayan birşey. Cidden belki çok gelişmiş bir topluluğun sırf zevk için yarattığı bir evrende yaşıyoruz haberimiz yok.

General Mobile 4G Dual cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Ben inanıp inanmadığımı bile bilmezken körü körüne bir şeyleri kabul edemem.

Din tamamen geleneksel bir şeydir. Bir üst kuşak neye inanıyorsa bir alt kuşağa onu aktarıyor. Bana çok saçma geliyor, konu sahibi arkadaş gibi, bir çok şey. İnsanları dine göre ayrıştırıp savaştırmak bile bence büyük bir suç. İnsanların dinden çok iyiliğe ihtiyacı var benim görüşüme göre. Çelişkiler o kadar çok ki bütün kitaplarda ben vidanıma sığdıramadığım için araştırmayı bıraktım. Okudukça tamamen insan yazımı olduğunu anlıyorsunuz.

Bir örnek vermem gerekirse Hz.İsa'dan (yanlış hatırlamıyorsam) 400 yıl önce yaşamış bir kahinin bakireden doğduğu, Hz.İsa'nın mucizelerinin birebirini yaptığı hakkında bilgiler günümüze kadar gelmiştir. Bu durumda Hz.İsa'nın bu kişiyi taklit edebilme ihtimali bence bir yaratıcının olduğu ihtimalinden daha yüksek bana göre.

(Konu başlığı belli saldıracak ya da hakaret edecek arkadaşlar varsa okumayı bıraksın)
Kur'an'ı ele alırsak, önceki arkadaşlarında dediği gibi Allah ismi daha öncelerdeki putlardan birinden gelmektedir. Bunların üstüne kuranda geçen bir çok şeyin yaşanan bir olay sonrasında inen ayetlerden oluştuğunu görebilirsiniz. O yüce her şeyi bilen yaşanacakları bilemiyorda, yaşandıktan sonra mı gönderiyor ayeti?

Bir ayetten örnekle devam edeceğim,
Nahl/101. Biz bir âyeti değiştirip yerine başka bir âyet getirdiğimiz zamanAllah ne indirdiğini pek iyi bilmiş iken kâfirler Peygambere: “Sen, ancak bir iftiracısın” dediler. Hayır öyle değil; onların çoğu bilmezler.

Şimdi ayeti okuyupta "Hani her şeyi bilirdi" cümlesini aklınızdan geçirmiyorsa bana göre hala araştırması gereken şeyler var. Her şeyin doğrusunu bilen her şeyi bilen neden bir ayet yerine başka bir ayet getiriyor? Bu bir roman mı da cümle vs. ekleyip çıkarılıyor.

Çooook tartışılacak şey var. Böyle 1-2 cümle ile anlatılacak şeyler değil. Bana da konudaki bir çok arkadaş gibi "din" olgusu saçma geliyor.

İlk olarak Rabbim'e ve Rasulüne canı gönülsen bağlıyım.
Ahirete ve hesap gününe iman ediyorum.
Hepimiz bildiğiniz üzere nefs taşıyoruz ve o nefsi Dünya'nın neresine gidersek gidelim.
Eğitmek veya terbiye etmek gerektiği bilinir.
Bunu birçokları meditasyon yöntemi ile yapıyor, birçokları seminer, birçokları tamamen Kuran ve sünnet ahlakı ile yapıyor.
Ben hepsini dönem dönem yapmış biri olarak ve hayatın neresini incelersem inceleyeyim mutlaka bir yaratıcının varlığının olması kanaatindeyim.
Tesadüf ile olmamız ve öldükten sonra yok olacak olmamız.
Biz kainata neredeyse hükmedeceğimiz varlıklara yakıştıramadığım durumdur.
Bilim ile araştırdığımızda bile Kuran ve sünnetler incelendiğinde yapılması istenilen şeylerin tamamının insan anatomisine ve insan ilişkilerine faydalı olduğunu gördüm.
Faydalı olamayan olanların nedeninin ise insanın kibirinden ve kompleksinden, başa geliyorum egosunu ortaya koymasından kaynaklanıyor. Buna benim yaptığım davranışlarda dahil.
Biz bu Dünya'ya ye, iç, yat, üre ve çalış politikası için gelmiş olamayız.
Hepimiz karşılaşmışızdır paralı kültürsüzler ile...
Kaba, kurnaz, itici, kompleksli ve hor gören insan mı daha sevdik yoksa?
Yine karşılaşmışızdır paralı kültürlü ile...
Nazik, akıllı, sevecen, mütevazi ve ilgili...
Hangisi daha güzel bir insan?
Elbette bahsettiğim güzel ahlak öğeleri ile çevrelemiş olan kendini.
Kuran'da -hiç akletmez misiniz? -doğru konuş. -güzel konuş. -yumuşak konuş. diye biröok kez tekrarlanan kelimeler var.
Bu yüzdendir ki biz bu Dünya'ya olgunlaşmaya geldik,toplum olarak, tekli olarak, çift olarak ve aile olarak yaşamayı, güzel ahlak ile ahlaklanmayı, yardımlaşmayı ve bununla birlikte yaratıcımız olan Allah cc ı anmamız.
Bizden başka birşey istenmiyor.
Ben islamiyet ve gelen tüm dinlerin kötü bir şey istediğini görmedim.
Hem düşünsene Kainatı Yaratan Allah cc, senin yaptıklarını ve seni seviyor.
Platonik sevdiğim kız bana seni seviyorum dediğinde ne kadar mutlu olmuştum.
Ama birde yaratanın derde ne hissedersin?
Hayat güzel, güzel yaşayalım, güzel insan olalım, insanlara yardımcı olalım.
İman kısmı gelir her insana uğrar mutlaka.

Son düzenleyen: Moderatör:
Müslüman inancına göre Allah isterse herkesi İslamda birleştirebilir, kendini göstetebilir ne biliyim, herşeyi somutlaştırabilir böylece insanlar islama inanmış olur fakat böyle olsaydı yaşamamızın hiç bir anlamı olmazdı. Arkadaşlarında dediği gibi inanç meselesi.
Ben şahsen inanıyorum ve içten içe bağlı olduğumu hissediyorum.

Bence din inanç işi falan değil, korku işidir. Ya varsa diye insanın aklına şüphe düşüren, beynini kanser hücresi gibi parçalayan bir sistem. İnsan saçma da bulsa, inanmayacak da olsa, cehennemde yanma ihtimali insanı dehşete düşürüyor, zorla da olsa inanmaya yöneltiyor. Resmen zorbalık. Nasıl zararı yok yahu, dinler olmasa benim çocuklarım, torunlarım insan ırkı rahat bir nefes alacak, inanma zorunluluğu olmayacak, kafasını meşgul eden şeyler olmayacak. Din resmen bu kainatın virüsüdür bence. Ben çocuğumu ne kadar bütün saçma dinlerden(saçma olmayan din yok da) uzak yetiştirsem de, illa bir yerlerde psikolojik baskı görecek, görmese bile aklını kurcalayacak, çünkü tehdit ediyor. Bir nokta kadar bilinmezlik insana bela oluyor. Din olgusu bütün düşüncelerden daha tehlikelidir bence. İnsana bilmece veriyor, hiç cevap alamayacağın bir bilmece. Herkes namaz kılmaya bile üşeniyor, cumaya gitmeyen çok örneğin, ama bu adam inancına göre cehennemle cezalandırılacak, adam içten içe inanmıyor ama o şüphe ile bunu inkar edemiyor. Dile getiremiyor. Çoğu böyle eminim.

İnanmak için oldukça fazla sebeb mevcut. Bardağın boş tarafından bakınca cidden çelişkiler var gibi gözüküyor fakat biraz araştırınca bardağınızı yavaş yavaş doldurmaya başlıyorsunuz. Babadan oğula öğretilen bir şey gibi dursa da bu çok yanlış. Dinin temellerini ancak bu şekilde öğrenebiliriz. Ayrıntıları da gerekli kitaplardan araştırıp bulmamız gerekiyor.

Bilim ile din konusu birbirine geçmemeli. Doğru denilebilir. Dinimiz (şahsen benim dinim) de bilime oldukça önem veren bir din fakat bir işi araştırırken "Allah yaptı işte, ne uğraşıyorsun..." dersen burada din ve bilimi ayırmak gerekir. Dine göre bazı mucizevi olaylar bilimle açıklanamaz. Bu doğru. Sebebi ise zamanın insanları peygamberlerimizden Allah'a inanmak için " Bize bir mucize göster! " gibisinden cümlereler kurmuşlar. Tabii ki bunlar hatasız kaynak olarak inandığımız Kur-an'da yazıyor çünkü tarihi olarak böyle bir sözün geçtiğinin teyeti günümüz için oldukça zor.

Siz dini yanlış konuşan, hoca bozuntularından duydup bütünleme yapıyorsunuz gibi geliyor bana.

İnanmayana da saygım sonsuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı