Dinlenen ders nasıl anlanır?

Merhabalar hocam,
İlk önce kendinizi motive edin. Bir amaç edinin ve o amaç doğrultusunda kilometre taşlarınızı belirleyin. İşte 3 ay sonra şu konuda olucam veya şu alanımı güçlendirip şu nete ulaşıcam diye kısa hedefler belirleyin. Sonrasında düzenli ve istikrarlı çalışmaya başlayın. Kendinize ödül ve ceza yönetimini uygulayabilirsiniz. Zor süreçler bunlar. Sağlam irade lazım. Yaptığımdan demiyorum ama tekrar eskiye ışınlasalar çok farklı yol alırdım. En basitinden şunu söylüyorum; bize yön gösteren olmadı malesef çünkü hep ders sınav şeklinde ilerledi. Keşke bir yakınım elimden tutsaydı da bak çok çalışırsan bu üniversitede okuyabilirsin diye gezdirseydi bir kaç sağlam üniversite. Ondan dolayı içim biraz buruk ama sağlık olsun. Yine üniversite gençliğini yaşadım ve yine bir meslek sahibi oldum çok şükür. Darısı bu amaçla emek sarfedenlere olsun inşallah. Allah yardımcınız olsun.
Hocam ben derslerin tamamın fransızım TYT-AYT bunların anlamını bile yeni öğrendim sıfır bilgiyle nasıl başlıyacağım bilmiyorum :(

Sıfırdan matematik ve geometri öneririm. Bir sürü kitap ve YouTube kampı var. Faydasını görürsün.
Hangileri iyidir?

Bir mezun EA'cı olarak sözel dersleri yazarak çalışmaktan başka çareniz yok. Ben sözellerde çok sıkıntı çekmedim ama YouTube'dan benim hocam açarak video izlerken not alabilirsiniz. Not almaktan kastım gerekirse tüm videoyu yazmak. Sonrasında her konu bittiğinde en az 2 kaynaktan test çözmek testi çözmeden yeni konuya geçme. Matematik ise değişkenlik gösterir herkesin çalışma şekli farklıdır. Benim temelim zayıftı TYT'yi rehber matematik ile götürdüm. Bir defter aldım hoca anlattıkça ben yazdım videodaki çözdüğü soruları da yazdım sonra 49 günde TYT matematik testini çözdüm böyle böyle TYT mat netim 20-25 aralığına sabitlendi. AYT matematikte de durum çok farklı değil TYT de ne yaptıysan AYT'de de onu yap. Ama matematiği önemse geçen sene sözel dersleri neredeyse fullememe rağmen matematiğim çok iyi olmadığı için 151k gelmişti.
Ne türkcem iyi doğru düzgün ne de matematiğim :(
 
Kafan boş olacak. Sinir, stress, kız arkadaş tribi, hastalık vs olmadığı zaman dersleri tam anlarsın. Not almak falan hikaye. 12 senedir öğrenciyim 1 tane konuyu tam anlamadım yemin ediyorum.
 
Taktikleriniz çalışma düzeni hakkında temelden başlama konusunda fikir verir misiniz 13 ayı nasıl değerlendirmem gerek?
Hocam öncelikle disiplinli olmanız lazım yaz süresi boyunca günde 5 saat çalışın. Üstüne çıkarsanız senenin ortasında yorulabilirsiniz azını çalışırsanız sene sonu sıkıntıya düşebilirsiniz. Sabah erken kalkmaya çalışın ama gün doğmadan da uyanmayın ben 7.30-8.00 aralığında uyanırdım kahvaltıdan önce 1 saat ders 10dk mola+1 saat tekrardan ders çalışıyordum böylece 2 saati tamamlamış oluyordum daha sonra kahvaltıyı yaptıktan sonra 1 saat takılır tekrardan 2 saat daha çalışırdım. Aradaki boşlukta spora gider veya yatardım. En son da saat 17.00-18.00 gibi son 1 saati daha çalışır 5 saati tamamlardım. Akşam da cs girer veya dışarı çıkardım. Bu düzeni yaz boyu devam ettirin haftada 1 gün mutlaka molanız olsun. Yaz bittiğinde de 5 saatin üstüne +1 saat daha çalışın sınav gelene kadar devam ettirin. Sınavın anahtarı matematik benim matematiğim çok kötüydü neredeyse sıfırdım ama gidip sıfır düzeyinde bir kaynak almadım çünkü zaman kaybı olacaktı rehber matematiğin 49 günde tyt matematik kampı ile başladım kitabını da aldım. İlk normal dinleyip çözmeye çalıştığımda çok zorlandım sonra videoda ne gördüysem ben de düzenli bir şekilde deftere yazdım soruları da yazdım. Sonra kaynak bitti daha da tyt matematik soru bankası çözmedim. Gittim problem çözdüm sonra branş denemeleri çözdüm öyle rayına otutturdum.
 
Hocam anladığım kadarıyla temeliniz kötü ve sınav sistemini bile yeni öğrendiğinize göre derslere bir hayli uzaksiniz. Şu aşamada buradan yazılı yardım almak yerine internetten önce sınav sisteminin ne olduğunu iyice öğrenmenizi isterim. Videolu anlatımları dinleyin, burada açıklamak uzun ve zor.

Nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda da internette yeterli sayıda video içeriği olduğunu düşünüyorum. Siz araştırmanızı yapin, spesifik bir sorunuz olursa yine gelip sorarsınız.
 
Hoca dersi anlatırken defterine not al eve gidince daha iyi bir yazıyla temize çek sonra soru çözersin (konuyu anlamadıysan seviyene uygun konu anlatımı dinleyebilirsin)
 
Arkadaşlar bu sene sınava gireceğim ama mezuna bırakmayı düşünüyorum bir süredir ders çalışmıyorum dinlediğim dersi de anlamıyorum. Kafam bir şey almıyor kaynak konusunda da kararsızım öğretmenlik veya PDR düşünüyorum. Sıfırdan tekrardan hazırlanacağım fikirlerinize ihtiyacım var. Ne yapmam lazım? Sözel veya EA gireceğim.
Hocam şöyle ben böyle YouTube tan dinleyerek anlayamıyorum, o yüzden oldschool yazarak ve çizerek çalışıyorum sayisalciyim bu arada
 

Geri
Yukarı