Diploma için 100 TL istediler

Daha fazla  
Arkadaşlar hoca bugün: Diplomalarınız hazır, okul aile birliğine 100TL katkıda bulunarak gelip alabilirsiniz diye mesaj attı. Şikayetvar da birinden 60 TL istemişler. 2 3 farklı okulda ki arkadaşlarıma sordum onlardan istememişler. Ne yapmalıyım diye sormayacağım şikayet et falan diyeceksiniz de bu olayın mantığı nedir sizce?

Ben 3 yıl önce mezun oldum ve o zamanda da bizden 50 TL istemişlerdi. Benim diplomayla işim yok zaten okulda güvende beklesin kafasıyla almamıştım. 1 sene sonra üniversiteye kayıt olunca gittim istedim direkt verdiler. Diplomanla cidden işin yoksa bırak okulda kalsın bir süre gerçekten, senden benden daha iyi bakıyorlar. Böyle değişik saçma sapan insanlar var ama karşı çıktığınızda para isteyemezler kesinlikle. Şikayet etsen de fayda etmiyor, alırken gül, dalga mı geçiyorsunuz falan de.

Şikayervar'ın bir işe yaradığını görmedim. Bazı özel firmalar çalışanlarının hatalarını düzeltiyor, o kadar.

Gidip/arayıp bedava şekilde iste. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet edeceğini belirt. Buna rağmen ücretsiz vermezlerse önce ilçeye, sonuç alamazsan ile bildir.

Mantığı tavuk yolmak. Bedavadan gelir sağlıyor idare işte. Mesela benim okuduğum lise öğrenci bilgilerini (telefon no, isim vb.) dersane vb. yerlere satıyordu. Diploma için para istemediler. Zaten diplomam olduğu üniversiteye kayıt yaptıracakken aklıma geldi. Sona kaldığım için istememişlerdir belki. Ama herhangi bir arkadaşımdan da benden para istediler diye yakındığını duymadım.

Teşekkürler. Yav bir de zoruma giden sınıftaki diğer arkadaşlarım sesini çıkarmıyor :D bırakayım versin enayiler. Alışmışlar boşa para vermeye.

Sakın verme. Diploman senin hakkın ve bundan para almak kanunen yasak. Bağış da isteğe bağlı yapılır ve bağış yapmazsan diplomanı alamazsın gibi bir şey asla diyemezler. Çok sinir oluyorum böyle bilmeyen insanları yolmaya çalışanlara. Sınıf grubuna da yaz onlar da vermesin hatta. Bütün MEB kurumları farklı farklı biçimlere sokup topluyor o bağışları. İnsanlar da mecburi bir şey olduğunu falan sanıp ödüyorlar el mahkum diyerek. Bildiğin dolandırıcılık ya. Sözde resmi kurum şu hale bak.

Sözde resmi kurum, şu hale bak.
Resmi kurumluk bir şey yok ki. Şahıs eylemi bu. Kuryenin patates yemesini firmadan bilmekle aynı şey.
Ama sorun şu, resmi kurumlarda tek hatasında işine son vermiyorlar genelde.

Resmi kurumluk bir şey yok ki. Şahıs eylemi bu. Kuryenin patates yemesini firmadan bilmekle aynı şey.
Ama sorun şu, resmi kurumlarda tek hatasında işine son vermiyorlar genelde.

Kardeşim sana ulaşabileceğim bir yol var mı bir şey danışacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı