Diploma olmadan yazılımcı olarak çalışılır mı?

ElonMuskk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ülkenin hali malum inşaat mühendisliği okumak istiyorum ama yazılıma da ilgim var. Bu yüzden inşaat mühendisliği okuyup iş bulamazsam yazılımcı olarak çalışmayı düşünüyorum. Yazılımla ilgili bir bölüm okumadığım için iş bulabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ülkenin hali malum inşaat mühendisliği okumak istiyorum ama yazılıma da ilgim var. Bu yüzden inşaat mühendisliği okuyup iş bulamazsam yazılımcı olarak çalışmayı düşünüyorum. Yazılımla ilgili bir bölüm okumadığım için iş bulabilir miyim?

İşini iyi yaptığın sürece iş bulursun.
Bir tane özel kurumdan sertifika alırsın bu yeterli olur.

Mühendislik diplomanız artı olur tabii fakat arge şirketlerine verilen destek bölümünüzü kapsamıyorsa muhtemelen ikinci tercih olursunuz.Haricinde ise yetenekli iseniz bulursunuz. Ben programcılık bitirdim sağlam algoritma temelim var ama framework tecrübem az o yüzden işsizim.

Dediğiniz şeklin aynısını yapan bir tanıdığım var. İnşaat mezunu şu an yazılımcı olarak çalışıyor, mühendislik yapmıyor. Ama ortaokula kadar Almanya'da okumuş, etkisi var mıdır bilmiyorum.

İnşaat mühendisi olunca ülkede iş bulamazsanız KKTC'ye bir göz atmanızı tavsiye ederim. 🙂

Saçma bir düşünce. İlginiz hangi alandaysa ona yönelirseniz daha rahat ivmelenirsiniz. Kaldı ki yazılım artık her işe entegre oluyor yani salt yazılımcı, geliştirici olmak zorunda değilsiniz. Fakat Türkiye'nin 20 yıl içinde yüksek teknoloji ihracatında %20'lere erişemeyeceği de aşikar. Ancak işinizi iyi yaparsanız ve biraz da imkanınız el verirse zaten ülkeye bağlı kalmak zorunda da değilsiniz. Yurtiçi ve yurt dışı çalışmalarda çok rahat bulunabilirsiniz. Tabi en iyisi işi icra edenlerle (tabi ortalama üstü olursa iyi olur) konuşmak ve işin icra edildiği yeri görmek olur.
Not: Yazılım ve programlama öğrenimi görmeden dünya çapında yazılımcı olan bir sürü insan var ama Türkiye için şartlar biraz değişik tabi.

Yazılım ile ilgili diploma olmadan işe girilmesi için kendinizi belli etmeniz gerekir. Sürekli kendi kendinize projeler geliştireceksiniz, yabancı diliniz iyi olacak, girişken ve sosyal olacaksınız. Zaten iyi bir yazılım bilginizde var ise her türlü bir şirket sizi işe alacaktır.

Kendimden ornek vereyim. Turkce Ogretmenliginden mezun olduktan sonra KPSS'ye calismak istemedim, iyi ki calismak istemedim. 8 aydan beri yurt disina calisiyorum. Mulakatta bana universite bile sormadilar.

Bu sektorde diploman; yaptigin is, isini sevmen ve disiplinli olman oluyor. En onemlisi ise Ingilizceyi B2 seviyesine kadar bilmendir.

İşini iyi yaptığın sürece her yerde çalışabilirsin ama gözünüz yükseklerde ise 1 proje yapıp yaymalısınız ki yüksek yerler sizi kapsın :D

Ülkemizde diplomaya önem veriyorlar fakat. Kendinizi geliştirdiğiniz sürece tabii ki çalışabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı