Diplomasız yazılımcı olmak mümkün mü?

saitan

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, 25 yaşındayım ve zamanında mezuna kalmamam konusunda baskı yapıldığı için şu an sevmediğim bir işi yapıyorum. İşten tazminatlı çıkışım verildi, maddi olarak zorluk çekmeyeceğim 1 senem var, çocukluk hayalim olan yazılım sektöründe gelişmek istiyorum. 2 sene içinde ab vatandaşlığım olacak, yurt dışında bu alanda çalışmaya devam etmek istiyorum. Fakat herkesin kafasında olan, çok farklı fikirlerin tartışıldığı bir konu beni geriyor, o da tabii ki diplomasız yazılımcı olmak mümkün mü?

Selamlar, 25 yaşındayım ve zamanında mezuna kalmamam konusunda baskı yapıldığı için şu an sevmediğim bir işi yapıyorum. İşten tazminatlı çıkışım verildi, maddi olarak zorluk çekmeyeceğim 1 senem var, çocukluk hayalim olan yazılım sektöründe gelişmek istiyorum. 2 sene içinde ab vatandaşlığım olacak, yurt dışında bu alanda çalışmaya devam etmek istiyorum. Fakat herkesin kafasında olan, çok farklı fikirlerin tartışıldığı bir konu beni geriyor, o da tabii ki diplomasız yazılımcı olmak mümkün mü?
Diploma kapıyı açmaz, o kapıdan nasıl gireceğin senin elinde.

Mümkün, ciddi bir çalışmayla portfolyo oluşturup bunu yapan tanıdıklarım oldu. Ama global anlamda yazılım sektöründe ciddi bir durgunluk ve işten çıkarmalar var. Bundan dolayı süreçte zorlanabilirsiniz ama yapılmayacak bir hedef değil kesinlikle. Sadece belli bir alanda odağınızı verip çalışmalarını sürdürün ve bunu pazarlayın.

Son düzenleme:
Mümkün yurtdışındaysan daha da mümkün hocam yazılım sektörü diplomadan çok ne kadar dil ve tecrüben var vs bakar diploma sonra gelir onu da isterseniz sonradan okursunuz ama gerek var mı bilemiyorum.
Henüz değilim, işlemlerim devam ediyor en fazla 2 sene Türkiye'deyim. Teşekkürler yorumunuz için.
Mümkün, ciddi bir çalışmayla portfolyo oluşturup bunu yapan tanıdıklarım oldu. Ama global anlamda yazılım sektöründe ciddi bir dugunluk ve işten çıkarmalar var. Bundan dolayı süreçte zorlanabilirsiniz ama yapılmayacak bir hedef değil kesinlikle. Sadece belli bir alanda odağınızı verip çalışmalarını sürdürün ve bunu pazarlayın.
Yorumunuz umutlandırıp, cesaretlendiriyor teşekkür ederim.

Özellikle yurt dışında senin Türkiye'de aldığın belge kağıt parçası olarak görülüyor.

Şöyle diyeyim bir videoda görmüştüm anlatıyor yeminli çevirmen Türkiye'de bayağı cumhurbaşkanlarının konuşmasını filan çeviriyor sonra canadaya gidiyor ve iş bulamayor Uber filan yapıyor.
( Sonra buluyor tabiikide ama başlangıç böyle)

Yüksek lisans veya bir şekilde yurt dışında üniversite okuma ihtimaliniz varsa yapın çünkü hiçbir şey anlamazsanız bile daha kolay iş bulursunuz.

Diplamaya takılmayın milyonlarca kişinin var siz işinizde iyi olun diploma D'sini umursamazlar burada olay işinde iyi olmak.

Size delice gelebilir ancak her şeyin bedeli vardır sizin yerinizde olsam kendimi her şeyden soyutlayarak sadece yazılım öğrenirim bir yıl evet acı çok ama buna değecek.

Özellikle yurt dışında senin Türkiye'de aldığın belge kağıt parçası olarak görülüyor.

Şöyle diyeyim bir videoda görmüştüm anlatıyor yeminli çevirmen Türkiye'de bayağı cumhurbaşkanlarının konuşmasını filan çeviriyor sonra canadaya gidiyor ve iş bulamayor Uber filan yapıyor.
( Sonra buluyor tabiikide ama başlangıç böyle)

Yüksek lisans veya bir şekilde yurt dışında üniversite okuma ihtimaliniz varsa yapın çünkü hiçbir şey anlamazsanız bile daha kolay iş bulursunuz.

Diplamaya takılmayın milyonlarca kişinin var siz işinizde iyi olun diploma D'sini umursamazlar burada olay işinde iyi olmak.

Size delice gelebilir ancak her şeyin bedeli vardır sizin yerinizde olsam kendimi her şeyden soyutlayarak sadece yazılım öğrenirim bir yıl evet acı çok ama buna değecek.
Peki yazdıklarınızın hepsi Türkiye'de ki sektör için de geçerli mi?

Peki yazdıklarınızın hepsi Türkiye'de ki sektör için de geçerli mi?

Yurt dışında her türlü kağıt parçası olarak görülüyor.

Türkiye için net yorum yapmam ama üniversite okumak size bilgi katar verdiği diploma amacı şudur bu adam bu bilgileri biliyor.

Siz başka yerlerden öğrenirseniz Türkiye'dede iş bulursunuz.

Olay işinde iyi olmak bunu yaparsanız her şey çözülür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı