Steam DirectX 9.0 sistem gereksinimleri ne anlama gelir?

HangoverScarface

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu Steam'deki DirectX 9.0 uyumlu falan yazan sistem gereksinimleri ne anlama geliyor? Benim ekran kartı GT740. nasıl anlayacağım karşılar mı karşılamaz mı? Hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

Sizin ekran kartınız o oyunu açar.
DirectX sürümü dediği şey, ekran kartının desteklediği DirectX sürümü demek.

İngilizce kaynak:

1682791349743.png

Karşılar mı karşılamaz mı?

Ekran kartınızın DirectX sürümü 12, yani açabilirsiniz.

Arkadaşlar bu Steam'deki DirectX 9.0 uyumlu falan yazan sistem gereksinimleri ne anlama geliyor?

Sanırım en basite indirgenmiş şekilde şöyle açıklanabilir: Oyun yapımcısı bize "ekran kartı için model veya VRAM belirtme gereği duymuyoruz. İlgili DirectX sürümünü destekleyen her kartla oynayabilirsiniz." diyor.
Yanlışım varsa duzeltin.

Ekran kartınızın DirectX sürümü 12, yani açabilirsiniz.

Sanırım en basite indirgenmiş şekilde şöyle açıklanabilir: Oyun yapımcısı bize "ekran kartı için model veya VRAM belirtme gereği duymuyoruz. İlgili DirectX sürümünü destekleyen her kartla oynayabilirsiniz." diyor.
Yanlışım varsa duzeltin.
Yani arkadaşın atmış olduğuna göre 12 ve altındaki sürümleri destekleyen tüm oyunları oynayabiliyorum sanırım.Teşekkürler açıklamanız için.

12 ve altındaki sürümleri destekleyen tüm oyunları oynayabiliyorum sanırım.

Dediğim sadece sistem gereksinimlerinde bir ekran kartı ya da VRAM boyutu değil de sadece DirectX sürümü belirten oyunlarda geçerli. Ayrıca dediğiniz teknik olarak doğru. Sürümü destekleyen oyunları açarsınız fakat oyunun grafiğine göre akıcı bir oyun deneyimi alamayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı