Mutlu olmayan birisi ne yapmalı?

• Konuyu başlatan bevveR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 88

bevveR

Hectopat
20 yaşındayım. Babadan kalma zenginliğimiz vardı, iflas ettik. Elimde bir meslek yok. Aşk hayatım zaten hiç olmadı sevdiğim zaman hep başka erkekler araya girdi bugüne kadar istediğim hiçbir şey olmadı. Tip desen o da ayrı bir konu biraz da safım. Şimdi uzman çavuşluğu kazandım, zorluk çekeceğim, gurbet çekeceğim, hasret çekeceğim. Kendime bir hayat kuramayacağım insanlıktan çıkmış kolluk kuvvetlerinin arasına gireceğim. Ben de isterdim güzel bir işim olsun, sevdiğim insanı yanıma alayım, iki çocuk yapayım. Etrafımda ne kadar fesat ve kötü niyetli insan varsa hepsinin işi gücü yerinde, tuttukları altın oluyor. Ben artık ne yapacağımı şaşırdım. Gülmeyi unuttum.

Son düzenleme:
20 yaşındayım. Babadan kalma zenginliğimiz vardı, iflas ettik. Elimde bir meslek yok. Aşk hayatım zaten hiç olmadı sevdiğim zaman hep başka erkekler araya girdi bugüne kadar istediğim hiçbir şey olmadı. Tip desen o da ayrı bir konu biraz da safım. Şimdi uzman çavuşluğu kazandım, zorluk çekeceğim, gurbet çekeceğim, hasret çekeceğim. Kendime bir hayat kuramayacağım insanlıktan çıkmış kolluk kuvvetlerinin arasına gireceğim. Ben de isterdim güzel bir işim olsun, sevdiğim insanı yanıma alayım, iki çocuk yapayım. Etrafımda ne kadar fesat ve kötü niyetli insan varsa hepsinin işi gücü yerinde, tuttukları altın oluyor. Ben artık ne yapacağımı şaşırdım. Gülmeyi unuttum.

Allah affetsin asla yapmam dediğim şeyi düşünmeye başladım.

Olumsuz düşüncelerde boğulursan nasıl mutlu olmayı bekleyebilirsin ki? Bazı tipler vardır her olumsuzluğu ders olarak nitelendirir. Senin de biraz öyle olman lazım.
Mesela ekonomiyle ilgili konuşan bir adam vardı, zengin ailede doğduğunu ancak ailesinin battığını anlatıyordu. O zenginlik gözünün önünde gidince çok ciddi şekilde para biriktirip finansal özgür olmuş mesela. Çünkü gördü geçirdi ve ders aldı.
20 yaşında aşk hayatının olmaması anormal bir durum değil. 5-10 kıza yürüyüp ''yaa bana bakmıyorlar'' demeniz çok çok saçma bir durum.
Zorluk çekmeden hiçbir meslekte başarılı olamazsın, hatta meslek edinemezsin. Bugün mağazaya ilk girdiğinde ezilirsin ama aylar/yıllar sonra müdür olma şansın vardır, sonra bölge müdürlüğüne kadar gider. Restorana bulaşıkçı olarak girersin, garson olursun, oradan aşçılığa kadar gidersin... Örnekler çoğalır. Sen aksiyon almak yerine gideceğin yer için ''insanlıktan çıkmış'' diyerek daha en baştan pes ediyorsun.
Senin istediğin evlilik, para, çoluk çocuk, stressiz hayat vs. bunu herkes ister ancak insanlar bunun için çabalıyor dostum. Çabalamadan ya da çok az çabalayarak bunlara sahip olan kesim çok çok çok küçük bir kesim.
Burada etrafındakilere suç atmak yerine kendi hayatın odaklanman ve kendi kafandaki düşüncelerden çıkman gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı