DirectX error oyundan atma

I223TTIN

Megapat
Yer
Gaziantep - Hatay
Daha fazla  
Meslek
Zihin Engelliler Öğretmeni
Selamlar. Sistemim:
● ASUS Maximus Formula IX ● Intel i7 7700K ● Samsung 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD 250GB ● ASUS GeForce GTX 1080 ● Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB 32 GB 3200 MHz RAM ● Corsair CX 750 Power Supply ● 2X WD Blue 1TB 7200RPM HDD ● Cooler Master ML240R RBG sıvı işlemci soğutucu ● Corsair 400R kasa ● ASUS PB287Q monitör.
Windows 10 orijinal olarak kullaniyorum. Defalarca temiz kurulum ve guncellestirmeleri yaptim.
Sorunum GTA 5, Battlefield 1 - 5, PES 2019 vs oyunlara girdigimde 2-3 dk icinde oyun donuyor ve birkac saniye icinde masaustune atiyordu.
Az once verdigi hata mesaji penceresini yakaladim.

hata.png

Bu sekilde hata veriyor.
ASUS GTX 1080 kullaniyorum. Driver ve GPU Tweak 2 guncel kurulu.

Hatalı bir driver yüklemiş olabilir misiniz sürücüyü kaldırın ve yeniden kurmayı denediniz mi?
En son driver kurulu zaten eski driver denedim onda da sorun devam ediyor ayrica farkli surucuyu zaten yuklemeye sistem izin vermez
Yabancı forumlardan çözümü bulabildim.
GTX1080 ekran kartımı GPU Tweak II otomatik olarak 1800MHz'de çalıştırıyor. Fabrika verilerinde işlemci hızı 1600MHz civarlarında.
Ben bu ayarı elle 1700MHz'ye çekince oyundan atma sorunlarım kalmadı.

Ama bu downclock u bana yaptıran şey kart sorunu mu yoksa gerçekten kartın çıkamayacağı frakasnların otomatik olarak zorlanması mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı