DirectX Kaldırma

Mekilen

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Assassin'S Creed: IV xinput!3_dll Hatası

DirectX'i kaldırıp geri yüklemem gerekiyor. İnternette bulduğuma göre

regedit\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft konumundaki directX klasörünü silmem gerekiyor fakat klasör yok. Sorunlar silsilesine döndü ortalık.
asdf.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın anlayamadım. DirectX indirirsem mi silmeme gerek kalmaz? Diğer başlıkta DirectX i kaldırıp dll leri silip tekrar yüklememi söylemiştiniz. Bu haldeyken DirectX yüklü mü değil mi? Kafam çok karıştı. :lanet:

Kusura bakmayın anlayamadım. DirectX indirirsem mi silmeme gerek kalmaz? Diğer başlıkta DirectX i kaldırıp dll leri silip tekrar yüklememi söylemiştiniz. Bu haldeyken DirectX yüklü mü değil mi? Kafam çok karıştı. :lanet:
Öncelikle sizdeki DX 11 mi 12 mi? 11 ise birşeyi kaldırmadan bunu yükleyebilirsiniz güncellemiş olursunuz yani. 12 ise kaldırıp baştan kurmalısınız.

Eğer bilmiyorsanız başlata dxdiag yazıp sürümünüzü öğrenebilirsiniz.

DX 12. DX kurulumunun sonunda en günceline sahip olduğumu söylüyor. Kaldırıp dediğinizi yapmak için regedite baktığımda DX klasörünün olmadığını görüyorum. Yani hem DX in son sürümüne sahibim hem de DX bilgisayarımda kurulu değil. :lanet::lanet::lanet:

Yanlış Bilgilendirme
DX 12. DX kurulumunun sonunda en günceline sahip olduğumu söylüyor. Kaldırıp dediğinizi yapmak için regedite baktığımda DX klasörünün olmadığını görüyorum. Yani hem DX in son sürümüne sahibim hem de DX bilgisayarımda kurulu değil. :lanet::lanet::lanet:
Regedit'ten DX klasörü silme işlemi sadece W7 ve WVista için geçerlidir. Kaldırmayı başaramadıysanız size manüel olarak yaptırtacağım. Adımları izleyin.
1- SysWOW 64'ten ve Sistem 32'den xinput1.3_dll'i silin.
2-http://www.dlldownloader.com/tr/xinput1_3-dll/ Buradan 64 Bit xinput1.3_dll dosyasını indirin.
3-İndirdiğiniz dosyayı SysWOW 64'e System 32'ye ve oyunun kurulu olduğu klasöre kopyalayın.
4-Oyuna girin.
Hepsini doğru bir şekilde yaptığınız takdirde sorun çözülecektir. Sizden haber bekliyorum.

Kör değilsem evet. :)
Son çare olarak Sistem 32'den ve oyunun kurulu olduğu klasörden xinput1.3_dll dosyasını silin sadece SysWOW 64'te kalsın. Olmazsa SysWOW 64 ve oyunun kurulu olduğu klasörden silin sadece System 32'de kalsın öyle deneyin. 2'sinde de olmazsa zıbarıp yatacağım artık:) Haber bekliyorum sizden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı