Çözüldü DirectX kurarken "an internal System error occurred please refer to DXError.log" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Laune

Centipat
Daha fazla  
Sistemime yeni format attım gerekli her şeyi kurdum son olarak oyuna girmeye çalıştığımda DirectX hatası verdi. Sonra DirectX'i kurmaya çalıştığımda da bu hatayı aldım 2 gündür ne yaparsam yapayım aynı hatayı almaya devam ettim. Yeni temiz kurulum yapmama rağmen neden böyle bir hata alıyorum? Sürücülerim güncel.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-02-27 221510.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-27 221510.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 158
  • Ekran görüntüsü 2023-02-27 221716.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-27 221716.png
    9,6 KB · Görüntüleme: 114
  • Ekran görüntüsü 2023-02-27 221628.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-27 221628.png
    33,1 KB · Görüntüleme: 122
Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyaları çıkartacağınız konumu seçin diyor. Çıkarma işlemi bittikten sonra dxsetup dosyasını çalıştırıp kurmayı deneyin.

Pardon hocam setup dosyasını görmemişim.

Kurduğunuz dosyada sorun var gibi. Bir de bunu dener misiniz?

Hocam yine aynı hatayı aldım :(

son olarak oyuna girmeye çalıştığımda DirectX hatası verdi. Sonra DirectX'i kurmaya çalıştığımda da bu hatayı aldım 2 gündür ne yaparsam yapayım aynı hatayı almaya devam ettim.

Burada tam olarak ne hatasi aliyorsunuz? Buradan kurunca da ayni hatayi aliyor musunuz?

Burada tam olarak ne hatasi aliyorsunuz? Buradan kurunca da ayni hatayi aliyor musunuz?

SS'ini paylaştığım hatanın aynısını aldım bir fark yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kişi sorununu şu şekilde çözmüş.

Başlat -> çalıştır -> regedit dedikten sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX konumuna gidip sürüm numarasını 4.09.00.0904'ten 4.08.00.0904 olarak değiştirip bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra tekrar DirectX'i kurmaya çalışın demiş.
Böylece kurulum paketi eski sürüm mevcut olduğunu sanıp kurulumu gerçekleştirdiğini yazmışlar.

İşlemi uyguladıktan sonra verdiğim bağlantıdaki paketi kurmaya çalışın bakalım. Kurulum esnasında Bing Bar seçeneğini işaretlemeyin.

Regedit.png

Bu da olmazsa artık Log dosyalarının daha net analiz edilmesi gerekiyor.

Bir kişi sorununu şu şekilde çözmüş.

Başlat -> çalıştır -> Regedit dedikten sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX konumuna gidip sürüm numarasını 4.09.00.0904'ten 4.08.00.0904 olarak değiştirip bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra tekrar DirectX'i kurmaya çalışın demiş.
Böylece kurulum paketi eski sürüm mevcut olduğunu sanıp kurulumu gerçekleştirdiğini yazmışlar.

İşlemi uyguladıktan sonra verdiğim bağlantıdaki paketi kurmaya çalışın bakalım. Kurulum esnasında Bing bar seçeneğini işaretlemeyin.

Eki Görüntüle 1684731

Bu da olmazsa artık log dosyalarının daha net analiz edilmesi gerekiyor.

İşlemi tamamlayıp @Bora Dere hocamın verdiği linkteki dosya ile çalıştırdım ama yine aynı hatayı aldım hocam.

Ben topu ustaya bırakıyorum. Siz yine de değiştirdiğiniz değeri eski haline çevirin.

Bu arada bir faydası olacaksa şunu da belirteyim; Log dosyasında "istenen işlem, kullanıcıya eşleşmiş bölümü açık olan bir dosyada yürütülemez" diye bir hata mevcut. Araştırdım fakat işe yarar bir çözüme ulaşamadım.

Ben topu ustaya bırakıyorum. Siz yine de değiştirdiğiniz değeri eski haline çevirin.

Bu arada bir faydası olacaksa şunu da belirteyim; log dosyasında "istenen işlem, kullanıcıya eşleşmiş bölümü açık olan bir dosyada yürütülemez" diye bir hata mevcut. Araştırdım fakat işe yarar bir çözüme ulaşamadım.

Yardımların için teşekkürler dostum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı