Çözüldü DirectX kurarken "an internal System error occurred please refer to DXError.log" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Laune

Centipat
Daha fazla  
Sistemime yeni format attım gerekli her şeyi kurdum son olarak oyuna girmeye çalıştığımda DirectX hatası verdi. Sonra DirectX'i kurmaya çalıştığımda da bu hatayı aldım 2 gündür ne yaparsam yapayım aynı hatayı almaya devam ettim. Yeni temiz kurulum yapmama rağmen neden böyle bir hata alıyorum? Sürücülerim güncel.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-02-27 221510.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-27 221510.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 158
  • Ekran görüntüsü 2023-02-27 221716.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-27 221716.png
    9,6 KB · Görüntüleme: 114
  • Ekran görüntüsü 2023-02-27 221628.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-27 221628.png
    33,1 KB · Görüntüleme: 122
Son düzenleyen: Moderatör:
C:\Windows\system32\d3dx9_24.dll C:\Windows\SysWOW64\d3dx9_24.dll C:\Windows\system32\d3dx9_25.dll C:\Windows\SysWOW64\d3dx9_25.dll

Şunları silip (kalıcı olarak değil, yedekleri bulunsun) iki kurulumu da tekrar dener misiniz? Bunun dışında Valorant'ın klasöründe (belki de binaries kısmında) DirectX kurulum dosyası var mı? Varsa onu da deneyin.

Driver Booster kullanmışsınız, o DirectX de indiriyordu galiba. Onunkiyle çakışma mı yapıyor acaba?

Valorant'ta sorun C:\Windows\System32\X3DAudio1_7.dll dosyasinin eksik olmasindan kaynaklaniyor gördügüm kadariyla.

Asagidaki baglantidan indirip kurmaya calistiginizda tekrar sorunsuz kurulacak mi bir deneyin bakalim.

Ilginc bir sorun gercekten fakat cözülebilecegine inaniyorum.

Gerçekten hocam ben de anlamadım. Bu kadar uğraşmışız bundan sonra da formata başvurmak istemiyorum. Çözelim şu sorunu :)

C:\Windows\system32\d3dx9_24.dll C:\Windows\SysWOW64\d3dx9_24.dll C:\Windows\system32\d3dx9_25.dll C:\Windows\SysWOW64\d3dx9_25.dll

Şunları silip (kalıcı olarak değil, yedekleri bulunsun) iki kurulumu da tekrar dener misiniz? Bunun dışında Valorant'ın klasöründe (belki de binaries kısmında) DirectX kurulum dosyası var mı? Varsa onu da deneyin.

Driver Booster kullanmışsınız, o DirectX de indiriyordu galiba. Onunkiyle çakışma mı yapıyor acaba?

Önceki formatlarımda hep Driver Booster kullanırdım, hiç de sorun yaşamamıştım. Bu sefer manuel yüklemek istedim. DirectX sorun çıkardı. Sonra aklıma Driver Booster geldi ama Driver Booster'dan DirectX'e dair hiçbir şey yüklemedim. Hemen deniyorum söylediklerinizi.

Hocam işe yaramadı. Bir de Regedit'teki değiştirdiğim anahtarları eski haline getirip denemeli miyim?

Deneyebilirsiniz. Onun dışında benim aklıma bir şey gelmiyor, müsait olunca araştırayım biraz daha.

Son oluşan DXError ve DirectX loglarını atar mısınız? Belki bir şeyler değişmiştir.

Son oluşan dxerror ve DirectX loglarını atar mısınız? Belki bir şeyler değişmiştir.

Atıyorum hemen.

Son oluşan DXError ve DirectX loglarını atar mısınız? Belki bir şeyler değişmiştir.

@Bora Dere Hocam benim hayat enerjimi söktü götürdü şu problem son olarak önerebileceğiniz bir şey var mı? Sanırım çözümü formatta bulacağım gerçekten yoruldum.

Yok, başka bir şey gelmiyor aklıma maalesef. Format atacaksanız da önerim, Driver Booster gibi yazılımlar kullanmayın. Belki bu sorun ondan kaynaklanmadı ama başka sorunlara sebep olabilir.

Yok, başka bir şey gelmiyor aklıma maalesef. Format atacaksanız da önerim, Driver Booster gibi yazılımlar kullanmayın. Belki bu sorun ondan kaynaklanmadı ama başka sorunlara sebep olabilir.

Peki dostum çabaların için çok teşekkürler.

@reptile hocam size de çok teşekkürler. İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı