Çözüldü DirectX11 kurulmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

divinexrd

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, benim gerçekten eski bir laptop'um var. HP Pavilion DV6000 isimli ve gerçekten eski. Bu bilgisayara son zamanlarda işletim sistemi denemeleri yaptım. Aslında amacım Windows 10 64 Bit kurmak. Windows 10 Enterprise 2015 LTSB kurdum ve bilgisayar çalıştırdı, fakat sinir olduğum nokta bilgisayarda DirectX 9Ex sürümünün kurulu olması. DirectX11'i kurmayı defalarca denememe rağmen hiç bir değişiklik yok. Windows 7,8.1 64 bit işletim sistemlerinde DirectX11 kurulu olarak geliyordu fakat şu an da hele ki 7 ve 8.1'den sonra çıkmış bir işletim sisteminde DirectX11 görememek can sıkıcı. Ekran Kartım DirectX11 desteklemese de Windows 7, 8.1'de düzgünce kurulu ve çalışır vaziyetteydi. Lakin şu anda bana çok lazım DirectX11. Ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok herhangi bir yükseltme falan da yapmayacağım ama kurmam gerekli Ekran kartım baya eski GeForce Go 7400. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek varmı bu arada benim ilk konu'm olduğundan ne yaptığımı gerçekten bilmiyorum. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• asd.PNG
    asd.PNG
    89,6 KB · Görüntüleme: 41
Mesela DirectX 11 bilgisayarınız var ama onu DirectX 9 yapamazsınız.
Pekala, zaten öylesine denemeler yapıyorum fakat böyle bir sorunla karşılaşacağım aklımın ucundan geçmezdi. Bu can yoldaşına Windows 10 64 Bit yüklediğim için gurur duyuyorum. Bu arada yapacak bir şey kalmadığına göre yardımcılarınız için teşekkürler.

Pekala, zaten öylesine denemeler yapıyorum fakat böyle bir sorunla karşılaşacağım aklımın ucundan geçmezdi. Bu can yoldaşına Windows 10 64 Bit yüklediğim için gurur duyuyorum. Bu arada yapacak bir şey kalmadığına göre yardımcılarınız için teşekkürler, konuyu nasıl kapatıyoruz acaba?
Kısaca bilgisayarınız Dx 11 desteklemiyor.

DirectX 11 desteklemeyen kartlar keyfinden değil, donanımdan dolayı desteklemiyor. Yazılımsal olarak bir şey yapman mümkün değil çünkü desteklememesinin sebebi donanımsal.
NVIDIA GeForce Go 7400 Specs bakınız, DirectX 9.0C destekliyor. Siz yanlış görmüş olabilirsiniz, çünkü teoride böyle bir şey mümkün olamaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı