Direksiyon seti için en iyi potansiyometre nedir?

mertcan7434.

Hectopat
Katılım
20 Şubat 2020
Mesajlar
131
Çözümler
4
Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm.

Ben rastgele bir mağazadan pes oynadığımız Gamepad'den aldım analog kollarının lehimlerinden ileri geriyi gaz fren sağı solu da direksiyon için lehimledim sağ analogun sağından debriyaj için lehimledim pedallarda 10 k 1tur pot kullandım ama direksiyon da hangi potansiyometreyi kullanabileceğimi bilmiyorum. 10 k 1 tur taktım buna bir de çark sistemi yaptım ama direksiyonun merkezindeki boşluk çok fazlaydı ve biraz çevirdikten sonra dönmeye başlıyordu. Ben bu ölü bölgeyi kapatmak için 10k çok turlu potansiyometre alsam buna 4/1 çark ayarlasam nasıl olur veya sizin bir öneriniz var mı?
 
potansiyometre yerine bir sürü alternatifiniz var aslında. Mouse scroll mekanizmasından tutun dc motor'a kadar. potansiyometre kendi başına hiçbir zaman stabil bi değer sunmaz.
 
Potansiyometre yerine bir sürü alternatifiniz var aslında. Mouse scroll mekanizmasından tutun DC Motor'a kadar. Potansiyometre kendi başına hiçbir zaman stabil bir değer sunmaz.

Hocam gamepadin tuşlarını da vites yaptım mouse düzgün yapıldımı çok güzel hissiyat veriyor ama ikisini aynı anda kullanmaya oyunlar izin vermiyor DC motor alternatifinden biraz basseder misin?
 

Geri
Yukarı