Direksiyon sınavında kaldım

Bludrin

Centipat
Katılım
23 Aralık 2020
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba bugün direksiyon sınavına girdim ışıklardan geçerken ışık yeşildi son anda sarı oldu ani fren yapsam bile yolun ortasında dururdum güvenli bir şekilde geçtim ama yanımda oturan komisyon üyesi kabul etmedi komisyon üyesinin halleri bana göre garipti ayık kafayla geldiğini düşünmüyorum Turgut Özal ve ailesinden bahsedip durdu sonra Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit hakkında konuşup durdu sonra bana bakıp bence siyasetçiler işine hanımlarını sokmamalı dedi ve onaylamamamı bekledi resmi bir ortam beklerken kahvehane gibi bir yere düştüm şikayet etmek istiyorum nereye şikayet edebilirim?
 
Bunlar aslında bir taktik. Sizin yola ve arada da aynalara bakmanız lazım. Işıkları görünce de yavaşlamanız lazım. Bizler de bu yollardan geçtik.
 
Yıllar önce aynısını bana da yapmışlardı. Komisyon gayet iyiydi aslında, kimsede kötü niyet sezmedim. Hem ortamı yumuşatmak için hem de dikkat dağıtmak/sınamak için muhabbete başladılar. E tabii doğal olarak heyecanla birlikte bir süre sonra kilitlendim, sorulara cevap veremedim. Ama cevap veremediğim süre içerisinde yola odaklanıp sınavı bitirmeye çalıştım ve geçtim.

Üstteki yorumlarda da bahsedilmiş. Yani kısaca herkese yapıyorlar.

Ha tabii, eğer ciddi anlamda kötü bir niyetle canınızı sıkıp rahatsız ettiyse ve bundan eminseniz şikayet edebilirsiniz. MEB İletişim Merkezi'ni arayabilirsiniz, böyle bir durumda yardımcı olurlar mı bilemiyorum. Ek olarak sikayetvar'a da yazabilirsiniz. Ne değişir, ne kadar yardımcı olur bilemeyiz. En azından açılmış olur, bir köşede durur.

Moral bozmak veya uğraşmayın demek için söylemiyorum ama başka bir platformda sizden daha sıkıntılı bir süreç yaşayan birinin konusuna şu yazılmış:

Kanıt olmadığı için şikayet etseniz de sonuç alacağınızı düşünmüyorum, böyle durumlarda oradaki müfettişlere veya şube müdürüne bildirilseydi bir çözüm bulunabilirdi. Uğraşmaya değmez bir sonraki sınava bakın.
 
Yeşilde geçerken durabileceğin hızda geçeceksin. Birden sarıya dönerse rahat durman için. Sınav süresi çok zaten, neden hızlı gidiyorsun, 30'da git. Gerekirse 15 ışık bekle, ne olacak? Sonraki sınavında hızlı gitme, yeşil bile olsa 10 km hıza kadar düş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hatta mümkünse yeşilde geçme. Yeşil yanıyorsa yavaşla iyice kırmızıya dönsün kırmızıda bekle devam et. Ben hiç riske atmamıştım.
 
Selamlar pazartesi derslere başlayacağım. Direksiyon sınavına çok var ama tavsiyeleriniz var mı?
İlk 2-3 derste arabaya alışırsın. Sinyaline, ışıklara ve aynalara dikkat et ve panik yapma.
Gıcık komisyon gelirse her şekilde kalırsın.
 
Selamlar pazartesi derslere başlayacağım. Direksiyon sınavına çok var ama tavsiyeleriniz var mı?
Bol bol pratik yapmaya çalışın. Direksiyon hakimiyeti çok önemli. Pratik yaparak araba kullanmaya ve direksiyona alışacaksınız. Kendinize güvenmeye, emin olmaya başlayacaksınız.

Her zaman aynalarınızı kontrol edin. Trafikte en rahat anda bile dikkatli olun.

Arabaya her binişinizde kemer takmayı unutmayın. Sınav günü unutuyordum az kalsın.

Sınav parkuruna/rotasına hakim olun. Kırmızı ışıkta durduktan sonra arabayı kaldırırken vitesi 1'e atmayı unutmayın. Sınavda araç istop etmesin sonra.

Sınavda park etme kısmına dikkat edin, problem yaşamamak adına derslerde park yeteneğinizi geliştirin.

Yine sınavda geri geri gelirken aynaya bakmayı unutmayın. Ben ilk başta aynaya bakarak giderken dikkatim dağılmıştı, aynaya bakmayı unutmuştum bir şekilde. Arkadaki aday kornaya basmasa vuruyordum.

Ani fren yaparken fren pedalına bastığınızda eş zamanlı olarak debriyajı da sonuna kadar kökleyin, araba durduktan sonra araç istop etmesin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı