Direksiyon sınavından saçma bir sebeple kalmak

Arabayı parka soktuktan sonra 1-2 dakika beklesem, hocam 'bitti mi?' diye sormasını anlayabilirdim. Ancak, arabayı sokmamla birlikte hemen 'bitti mi?' diye sordu ve özellikle 'bitti mi?' şeklinde sordu. Eğer 'park bitti mi?' deseydi, ben de 'hayır' diye cevap verirdim zaten. Kelime oyunlarıyla insanları sınavdan bırakıyorlar.
Mantıken park bitmiş oluyor zaten, sonrasında "çıkabiliriz o halde" demesi gerekirdi. Sizin komisyon başkanı biraz değişik denk gelmiş. Ben de neredeyse 1 sene önce ehliyetimi aldım ve her iki komisyonum da bal gibiydi.

Dostlar merhaba, cumartesi günü saat 13:45'te sınavım vardı. Sınava girerken heyecanım falan yoktu, hatta son dersimde sınav alıştırması yapmıştık, ders veren hocam 'heyecan yapmana gerek yok, çok rahat geçersin' demişti zaten. Neyse, konumuza dönecek olursak; sıra bana geldi, komisyon üyesi fotoğrafımı falan çekti, sonra kaputu açmamı istedi. Kaputu açmak için eğildim, sonra 'gerek yok, tamam' dedi. Arabaya bindik, emniyet kemerimi taktım, aynaları falan düzelttim, yarım kontak yaptım. Normal şartlarda benim bildiğim kadarıyla, komisyon üyelerinin kurallara uyup belli olan şeyleri yaptırması gerekiyor, örneğin kaput tanıtımı, bagaj tanıtımı, arabanın iç tanıtımı vs. ancak hiçbiri yapılmadı, normal bir şekilde yola çıktık. L parkta sıra olduğu için diğer hareketleri yaptık, sonrasında l parka geldik ve arabayı güzel bir şekilde l parka soktum. Sonrasında bana durup dururken 'bitti mi?' şeklinde bir soru sordu. Ben de o an geri sokma manevrası bitti mi anlamında anladım ve 'bitti' dedim. Sonrasında hocam arabadan inmişti zaten, park sırasında 'hocanı çağır' dedi, çağırdım, camı açtım, konuşmaya başladılar. O sırada hala ayağım debriyajda olduğundan dolayı ayağımı yormamak adına vitesi boşa aldım ve ayağımı çektim. O an, çizgiye falan değdiğimi ya da dubaya çarptığımı sanıyorum, kaldım diye düşünüyorum. Sonrasında hoca komisyon üyesine 'park bitmiş' dedi, hocam anlam veremedi ve komisyon üyesine baktı. Ben de parkın bitmediğini, yanlış anlaşılma olduğunu söyledim, hocayla komisyon üyesi tartışmaya başladılar. Hoca, hiçbir komisyon üyesinin öğrencilere böyle bir soru sormadığını, yanlış anlaşılma olduğunu, devam etmem gerektiğini ve hatalı bir şey yapmadığımı söylemesine rağmen komisyon üyesi sınavı sonlandırmak istedi. Müfettişlerin olduğunu öne sürerek 'ceza yeriz' vs. şeklinde konuştu. Oysaki hatalı bir park yoktu, düzgün bir şekilde parkı yapmışım, sadece arabayı parktan çıkaracaktım. Arabayı parktan çıkartmadan park nasıl bitmiş olabilir ki? Böyle bir saçmalık olabilir mi? Sonrasında hocam, 'böyle bir şey ilk defa başıma geliyor, en iyisi kursun müdürüyle konuşman gerektiğini' söyledi. Kursa gidip müdürle konuştum, ücret ödemeden sınava tekrar girecekmişim. Bu komisyon üyesini şikayet edemiyor muyum?
Ve bu olay sonrasında, madem sınav bitmedi, vitesi neden park esnasında boşa aldığımı sordu. Ben De'siz hocayla konuşuyordunuz, ayağımı yormamak için boşa aldım' şeklinde cevap verdim. Resmen sınavdan bırakmak için elinden geleni yaptı.
:D Memlekette neyi tutsan elinde kalıyor benzer şey benim de başıma gelmişti. Beni sınav parkurundan çıkardı normal yola soktu gittik gittik biraz sonra bi sokağa soktu gel burda L park yap dedi.
Hocam da tam arkamdaydı direksiyon kursunun hocası, komisyona ama böyle olmaz ki dedi. Onlar da “e normal hayatta parkurda mı yapacak böyle sokak arasında yapacak bakalım biliyor mu dedi” neyse yaptım. Sonra çıkardı arka tekerle kaldırım arasını ölçtü 50 cmden fazla , kaldın malesef dedi . Hocam da itiraz etti ama sonuçta karar gene bunların biliyorsunuz. Neyse sonra kurs bana dedi bir daha sınava gireceksin ama para vermene gerek yok sende bir talihsizlik oldu dedi.
Yani boş yere 1 ay geç almış oldum ehliyeti.
Sen de aynı şekilde bir ay geç almış olacaksın boş yere.
Şikayet etsen aylar yıllar sonra sonuçlanacak. Uğraşmaya değmiyor valla. Hukuk olmadığı için ülkedeki her şey çürümüş vaziyette

Ümraniyede mi oldunuz sınavı ? Acaba aynı dallama mı denk geldi size de 😂

Zorunda hocam. Hatta benim girdiğim zaman 2000TL'ydi tekrar sınava girmek, 700+700 2 günden 1400 TL+ 600 TL tekrar sınava girme ücreti olarak hesaplanmıştı ve 2000 TL ödemiştim. Ama dediği gibi karşılanması gerekiyor.

Zaten müdürle konuştuğumda, gerekirse ekstra ders yazacaklarını söylemişti sıkıntı yok.

Zorunda hocam. Hatta benim girdiğim zaman 2000TL'ydi tekrar sınava girmek, 700+700 2 günden 1400 TL+ 600 TL tekrar sınava girme ücreti olarak hesaplanmıştı ve 2000 TL ödemiştim. Ama dediği gibi karşılanması gerekiyor.
İsteğe bağlı değil, eğer kural değişmediyse minimum 2 saatlik ders almak zorunda. Ben de zamanında 1 defa kendi hatam yüzünden kaldım ve o 2 saatlik dersi zorla alıp yeniden sınava girdim.
Yönetmelikte zorunda da , kim takıyor ki. Bana babam öğretmişti o yüzden hiç derse gitmedim.
Yönetmeliğe göre ilk yardım , trafik kuralları vs içeren o ilk sınav öncesi eğitimlere de katılım zorunlu , hiç katılan gördünüz mü 😂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı