Direksiyon sınavını bir türlü geçememek

benimki saolsun bi 15 yaşımda boş alanda dümdük sürdürdü aha bi de 28 imde bomboş alanda dümdük sürdürdü bitti. sürücü kursu ne verdiyse onla giriyorum.

Benimki sağ olsun bir 15 yaşımda boş alanda dümdük sürdürdü aha bir de 28 imde bomboş alanda dümdük sürdürdü bitti. Sürücü kursu ne verdiyse onunla giriyorum.

Aynı sorundan ben de muzdaribim. 20 yaşındayım ve bu zamana kadar hiç kimse bana arabanın A'sini göstermedi. Direksiyon sınavından da 3 kez kaldım. Şimdi dördüncüye girsem mi girmesem mi ikilemdeyim. Komisyonlar çok katı ve puan kırmak yerine direkt bırakmayı tercih ediyorlar. Biraz aileden kaynaklanıyor bence benimkiler yaptığım her işte bir kusur buldukları ve beni yeterli görmedikleri için ozguven düşüklüğü yaşıyorum. Normal derslerde hata yapmıyorum ama sınava gelince işler değişiyor. Umarım bu sınav sistemi de düzelir.

Geçmiş olsun dostum. Psikiyatr'a gidip durumu anlatırsan belki düşük bir antidepresanla en azından titreme, heyecanlanma işini çözersin. Gerisi de yeteneğine kalmış. Bana kalırsa çok zorlanıyorsan otomatikten al geç. TR de otomatik araç fiyatları da manuellerle başa baş gidiyor gibi.

Aynı sorundan ben de muzdaribim. 20 yaşındayım ve bu zamana kadar hiç kimse bana arabanın A'sini göstermedi. Direksiyon sınavından da 3 kez kaldım. Şimdi dördüncüye girsem mi girmesem mi ikilemdeyim. Komisyonlar çok katı ve puan kırmak yerine direkt bırakmayı tercih ediyorlar. Biraz aileden kaynaklanıyor bence benimkiler yaptığım her işte bir kusur buldukları ve beni yeterli görmedikleri için ozguven düşüklüğü yaşıyorum. Normal derslerde hata yapmıyorum ama sınava gelince işler değişiyor. Umarım bu sınav sistemi de düzelir.
Panik yaparsanız parkları unutursunuz o zaman da kalırsınız hocam panik yapmayın.

Panik yaparsanız parkları unutursunuz o zaman da kalırsınız hocam panik yapmayın.
Panik değil ya. Normalde yapmadığımız şeylere karışıp yaptırmaya çalışıyor komisyonlar. sağdan gidiyorum misal zorla sol şerite geçirtiyor, yavaş gidiyorum zaten daha da yavaşla diyor. Tamam, bunlar basit şeyler. Ancak ani fren yerlerini bambaşka yerlerde aniden yaptırmaları, düşük vitesle gidilen yolda çok yüksek vitese çıkarttırmaya çalışmaları, dur tabelasına uymaya çalışırken bağıra çağıra devam et durma diye çığrınmaları hepsini geçtim park yerine gelip boş alana park için pozisyonumu ayarlarken, boş olmayan yerde zorla bekletmeleri ve haliyle düzgün yanaşamamam.
Kurs öğretmeni de böyle bir durumla nasıl baş edeceğimin pratiğini hiç yaptırmaması nedeniyle elimden geleni yapsam da hayatta hiç yapmadığım manevraları yapmak durumunda kalmam ve sonuç dubaya değip 3. defa kalışım. komisyoncular beni delirityor.
Biri bağrınır 50 ile otoyolda giderken yavaşla diye, diğeri dönüşlerde stop ettirmem için debriyajımla oynar bir diğeri park edişime kadar her şeye karışır ve istediğim gibi sürmeme asla izin vermez haliyle kalırım. panik filan değil bunlar. kesseler seslerini insan gibi otursalar 2 dk. ... bitecek parkur

Bence çok pratik yapmaktan geçiyor iş. Mümkün mertebe ailenizden biri veya arkadaşınızla boş ve emniyetli bir yolda sürekli pratik yapın. Ablama yokuş kalkış için köydeki yokuşu kullandırtmıştık. Çok faydası oldu. Pratiğiniz çok iyi olursa gerisi işler.

Hocam ben pandemi döneminde ehliyetimi aldım. Direksiyon dersine kadar hiç araba kullanma deneyimi olmayan ben bile 1 hafta boyunca sadece hocaların gösterdiklerini yaparak sınavı tekte geçmiştim. Ehliyet almak artık çok pahalandı ve öğrencilerden yüksek performans bekliyorlar. 2 tane duba koyuyorlar, yok sağından gir, çok girdin deyip azarladıkları bile olmuştu beni. Zaten dışarıda görüyoruz kimse ne sinyal veriyor, ne de düzgün park ediyor. Ehliyet kursları öğrenciye sadece temel bilgileri öğretip, parayı cebe atma derdinde. Geçmiş olsun diyelim. Hayırlı sürüşler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı