Diş apsesi sonrası yanak şişmesi

Bir dişim apse yaptı. İlk gün az şişkindi, ertesi gün komle sol yanağım şişti. Önüme bakarken yanağımı görebiliyorum. O gün antibiyotik aldım, sonraki gün bir uyandım elmacık kemiğim de şişmiş, üstüne gözümün sağ üstü de şişmiş. O yüzden biraz kısık görüyorum o gözüm ile. Antibiyotik kullanmama rağmen böyle oldu. Normal mi yoksa anormal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Antibiyotik direkt olarak etki etmiyor. Antibiyotiği sonuna kadar kullanmanız gerekiyor. Doktor tavsiyesi ile aldınız ilacı değil mi?

Hocam devlet hastaneleri kapalı olduğu için doktora gidemedim halamda da böyle olmuştu o bana verdi.
Günde 2 defa iğne olarak 1 haftada zor indirmişlerdi apseyi. Kolay geçmiyor maalesef.

Yapmayın hocam ya yüzüm her geçem gün da ha çok şişiyor sizde de öyle mi oldu?

Antibiyotik zaten reçetesiz olarak satılmıyor. Bazı eczaneler tanıdığı kişilere emanet olarak verebiliyor. Kutu bitince tekrar kontrole gidin. İlacı mutlaka zamanında alın.
Hocam devlet hastaneleri kapalı olduğu için doktora gidemedim halamda da böyle olmuştu o bana verdi.

Yapmayın hocam ya yüzüm her geçem gün da ha çok şişiyor sizde de öyle mi oldu?
İlacın ismi nedir?

Antibiyotik zaten reçetesiz olarak satılmıyor. Bazı eczaneler tanıdığı kişilere emanet olarak verebiliyor. Kutu bitince tekrar kontrole gidin. İlacı mutlaka zamanında alın.

İlacın ismi nedir?

Augmentin hocam. Doktora gitmedim çok kötü oldum halam da benden biraz da ha iyiymiş bunu verdi.
Devlet hastanesi acil servise gidebilirsiniz. Dr tavsiyesi olmadan ilaç kullanmanızı önermem, eczaneler bile reçetesiz vermiyor artık.

Hocam emin misiniz boşa boşa gitmeyeyim yemek dahi yiyemiyorum adamakıllı.

Augmentin hocam. Doktora gitmedim çok kötü oldum halam da benden biraz da ha iyiymiş bunu verdi.

Hocam emin misiniz boşa bgitmeyeyim yemek dahi yiyemiyorum adamakıllı.
Tamamdır hocam. Bu ilacı biliyorum. Bunlar Penesilin grubu antibiyotik. Penesilin alerjisi olmayanlar için zarar vermez fakat mutlaka doktora gidin. Belki daha ciddi bir durum vardır. Bizim elimizden ancak bu kadarı gelir. Sağlık her şeyden önemlidir. Acil servise gidin derim.

Tamamdır hocam. Bu ilacı biliyorum. Bunlar penesilin grubu antibiyotik. Penesilin alerjisi olmayanlar için zarar vermez fakat mutlaka doktora gidin. Belki daha ciddi bir durum vardır. Bizim elimizden ancak bu kadarı gelir. Sağlık her şeyden önemlidir. Acil servise gidin derim.

Sağ olun hocam acile gideceğim bugün.

Hocam devlet hastaneleri kapalı olduğu için doktora gidemedim halamda da böyle olmuştu o bana verdi
Hocam, diş apselerinin bile farklı farklı türleri var. En iyisi bir muayene olmak. Sağlık ocağına bile gitseniz sizi yönlendirirler.
Çok geçmiş olsun bu arada, diş sağlığınızı aksatmayın sakın. Eğer olurda apseniz patlarsa sakın yutmayın, tükürün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı