Diş hekimliği mi bilgisayar mühendisliği mi?

Daha fazla  
Herkese iyi günler. YKS 2025’te sayısal 28.960 sıralama yaptım. Tercih listemde tıpları başa yazdım. Sıralamam dolayısıyla tıpın gelip gelmeyeceği meçhul.

Tıbbın ardına diş hekimliği mi yazsam, bilgisayar mühendisliğimi yazsam diye düşünüyorum. Diş hekimliği masraflı bölüm, devlette ataması çok az olması, DUS sınavının çok zor olması gibi nedenlerle içime sinmiyor.

Küçüklükten bilgisayara merakım var, hatta kendi bilgisayarımı kendim topladım ama son yıllar önüne gelen yazılım, bilgisayar okuduğu için mesleğin geleceği hakkında pek bir fikrim yok.

Öte yandan 2. mezuna kalınır mı düşüncesi sürekli aklımda. Çevremde sorduğum kişiler “bir daha mezuna kalma, yaz git” falan diyorlar ama ben hala tam bir karara varamadım. Yanlış bir karar veririm diye korkuyorum. Bu süreçleri deneyimleyen arkadaşlar yardım eder misiniz?

Diş hekimliğinde kafan ileride daha rahat olacağını düşünüyorum. Yazılımın sürekli gelişmesi kendinide geliştirmek zorunda kalman kafa yorucu oluyor uzun vadede.

1 kere daha mezuna kal dert değil. Çevreni dinleme. İstemediğin bölüm okunmaz. Ben üniversite 2. Sınıfım bir yandan okurken bir yandan çalışıp tekrar girdim sınava. Size yakın sıralama yaptım. 28.558. Sadece tıp yazdım gelmezse tekrar gireceğim. İstemediğim bölüm ve meslekte uzun yıllar harcamaktansa bir kaç yılı çok görmüyorum. Size de tavsiyem 1 yılı çok görüp daha fazlasını kaybetmeyin.

Herkese iyi günler. YKS 2025'te sayısal 28.960 sıralama yaptım. Tercih listemde tıpları başa yazdım. Sıralamam dolayısıyla tıpın gelip gelmeyeceği meçhul.

Tıbbın ardına diş hekimliği mi yazsam, bilgisayar mühendisliğimi yazsam diye düşünüyorum. Diş hekimliği masraflı bölüm, devlette ataması çok az olması, dus sınavının çok zor olması gibi nedenlerle içime sinmiyor.

Küçüklükten bilgisayara merakım var, hatta kendi bilgisayarımı kendim topladım ama son yıllar önüne gelen yazılım, bilgisayar okuduğu için mesleğin geleceği hakkında pek bir fikrim yok.

Öte yandan 2. mezuna kalınır mı düşüncesi sürekli aklımda. Çevremde sorduğum kişiler “bir daha mezuna kalma, yaz git” falan diyorlar ama ben hala tam bir karara varamadım. Yanlış bir karar veririm diye korkuyorum. Bu süreçleri deneyimleyen arkadaşlar yardım eder misiniz?

Kendi yerinizi açabilecekseniz diş hekimliği açamayacaksanız bilgisayar mühendisliği.

Tıp kontenjanları arttı bu tıp tutabilir ucu ucuna hocam.
Diş de eğer klinik açacaksınız veya bir süre özelde düşük maaşa sabredecekseniz okunur.
Ayrıca top 5 üniversitelerde diğer mühendislikleri vs araştırmanızı öneririm. Bilgisayar derslerini veren bölümler var matematik-istatistik vs.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı