Diş hekimliği vs bilgisayar mühendisliği

O senin kararın, Türkiye'de fazla olmayan ve sevdiğin bir şeyi yap. Benim tavsiye ettiğimde mutlu olmazsın büyük bir ihtimal.

İstediğin mesleği yap denir ama burası Türkiye ona göre seçim yapmamız lazım.

Her yer bilgisayar mühendisi ve diş hekimi dolu, işsiz kalacaksın her türlü bunlardan birini olursan.

Aslında bilgisayar ve diş okuyan tanıdıklarım var iş sıkıntısı çekmem diye düşünüyorum. Ve İstanbul'da bir artı olabilir.
Aslında manttıklı düşününce tıp bölümünde iş bulmak her zaman kolay oluyor. Ben Türkiye de yaşamaktan fazlasıyla karamsarlaşmış biriyim.
Yaşını öğrenebilir miyim? Neden bu kadar karamsarsın? Evet ülke sıkıntılı ama çevremde 4 yıl okuyup da işsiz kalanı görmedim. Maaşlar az zaten ama iş bulunuyor.

Son düzenleme:
Heryer bilgisayar mühendisi yazılımcı vb dolu. Diş hekimi olursan iş bulman bir nebze kolay ama bilgisayar mühendisliği okuyup iş bulman zor.

Sanki kimse iş bulamıyormuş gibi konuşanlara bakma sen. Mezun olduğun üniversite iyiyse ve sen de okul sürecinde kendini geliştirmişsen işsiz kalmazsın.Her meslekten insana ihtiyaç var ama aynı meslekten çok fazla insan varsa sadece en iyiler seçiliyor siz de mecburen en iyilerden olmak zorundasınız.

Sanki kimse iş bulamıyormuş gibi konuşanlara bakma sen. Mezun olduğun üniversite iyiyse ve sen de okul sürecinde kendini geliştirmişsen işsiz kalmazsın.Her meslekten insana ihtiyaç var ama aynı meslekten çok fazla insan varsa sadece en iyiler seçiliyor siz de mecburen en iyilerden olmak zorundasınız.
Evet çok karamsar davranıyor bazıları. Üniversitede hem okuyup hem de 2.sınıftan itibaren çalışan bile var.
Evet çok karamsar davranıyor bazıları. Üniversitede hem okuyup hem de 2.sınıftan itibaren çalışan bile var.
Kendi alanında tabiki.

Diş hekimliğinde atanma şansın %10 çünkü kura çekiliyor ve atanan sayısı bayağı az. Özelde istenilen maaşı hemen vermiyorlar ve çalışma süreleri daha uzun. Ayrıca okuması hem zor hem de masraflı. Kendine güveniyorsan bilgisayar mühendisliği tercih et derim gerçekten öğrenme hevesin varsa yeni dilleri yeni teknolojileri yalayıp yutar aranan eleman haline gelirsin. Bence iki türlü de iş bulursun fakat aldığın maaş biraz üzebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı