Diş tedavisi için özele mi yoksa devlete mi gidilmeli?

aragami

Hectopat
Makaleler
1
Aynı anda 3 farklı bölgeden dişlerimde sıkıntı çıktı. Sol üst taraftaki kaplama kırıldı ve iltihap oluştu.
Sağ üst bölgedeki 2 kaplama kırıldı kök kaldı. Bunun yanındaki diş kırıldı ve feci bir ağrı var.
Sağ alt tarafta dolgu düştü ve sıcak, soğuk bir içeçekte sızlıyor.

Maaşa 15 gün var. Devlet hastanesinden randevu tarihimin gelmesine de 11 gün var. Bununla birlikte daha önceki randevularımdan tecrübemle bir işe yaradıkları yok.

Devlete acile giderek sağ üstteki ağrıya sebep olan dişi çektirsem ücretsiz şekilde acılarım son bulacak ama artık o bölgede diş kalmayacağı için yemek yenmez. (Kaybolan dişler)

Laptopu satıp özelde dolgu - kanal tedavisi yaptırırsam da bir dünya maddi zarar. (Kaybolan yıllar)

Siz olsanız hangi yolu tercih edersiniz, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özelde çok fazla para verirsin. Ben Adnan Menderes üniversitesi diş fakültesinde yaptırmıştım dişleri 7 8 ay önce, özele gitsem kaç bin lira verirdim bilmiyorum bedavaya hallettim neredeyse. Tabi bulunduğun yerde diş fakültesi var mıdır bilmiyorum, birde randevu almak sorun oluyor. Devlet hastanesine gitme nereye gidersen git ama imkan meselesi.

Özelden şaşma belli süre sonra devlette takmıyorlar ve aceleye getiriyorlar. Özelde de paranı taksitli vermeni öneririm mümkünse çünkü bizim burda dişimi özelde yaptırdığımda son zamanlara doğru pek ilgilenmemeye başlamıştı kişisel de olabilir tabi.

Diş konusunda özelden başka yere gidilmez. Devlet adamı ağrıdan ölmeden mezara gömer. Herhangi bir sıkıntıda randevu bekler durursun. Bildiğin gibi diş ağrısı hiçbir şeye benzemez. O yüzden imkanın varsa özele git.
O parayı verince daha büyük bir ağrı yapıyor ama hocam.

O parayı verince daha büyük bir ağrı yapıyor ama hocam.
Sağlam dişini çekmelerini istemiyorsan katlanacaksın. Devlet özeldeki gibi öyle uğraşıp, seni pışpışlamaz. Üstüne ağrılar içinde günlerce, belki aylarca randevu gelsin diye beklersin. Onun ağrısına servetini verirsin inan bana :)

Ben daha özelde yeni 2 tane dişimi kanal tedavisi ve dolgu yaptırdım. 1 tane kanal ve dolgu 900TL tuttu. Yani dişini kaybetmenin yanında hiçbir şey. Dişin değeri kaybedildikten sonra anlaşılıyor. Şu an implant yaptırmam gereken 2 tane yer var ama implant pahalı. Tedavilerini düzgünce önceden yaptırsam 2 tane dişimden olmazdım. Dişler için paraya acımamalı. Yoksa genç yaşta dedeler gibi takma dişler takmak zorunda kalabilirsiniz :)

Sağlam dişini çekmelerini istemiyorsan katlanacaksın. Devlet özeldeki gibi öyle uğraşıp, seni pışpışlamaz. Üstüne ağrılar içinde günlerce, belki aylarca randevu gelsin diye beklersin. Onun ağrısına servetini verirsin inan bana :)

Ben daha özelde yeni 2 tane dişimi kanal tedavisi ve dolgu yaptırdım. 1 tane kanal ve dolgu 900TL tuttu. Yani dişini kaybetmenin yanında hiçbir şey. Dişin değeri kaybedildikten sonra anlaşılıyor. Şu an implant yaptırmam gereken 2 tane yer var ama implant pahalı. Tedavilerini düzgünce önceden yaptırsam 2 tane dişimden olmazdım. Dişler için paraya acımamalı. Yoksa genç yaşta dedeler gibi takma dişler takmak zorunda kalabilirsiniz :)
1 Kanal ve Dolgu 900 TL mi tuttu ? Neresiymiş orası ya ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı