Diş teli dudaklara değip yara ediyor

Arkadaşlar, ben diş teli taktırdım ve 2. gün diş teli dudaklarıma değip yara ediyor. Sadece üst dişlerime tel taktı ve üst arka dişlerime yükseltici tarzı dişe benzeyen beyaz bir şey taktı, ağzım kapanmasın diye. Yemek yerken hem o yükselticiler beni engelliyor, ben ağzım çok ağrıyor ve yara oluyor. Ne yapabilirim? Yardım ve bu beyaz dişe benzeyen yükselticilerde ayrıca ne, bilgisi olan yazabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum ile ilgili biz pek bir şey yapamayız, ailenize durumu anlatın ve teli taktırdığınız doktora gidip bilgi alın derim. Bende 5 aydır tel takıyorum ancak hiç sizinki gibi bir problem yaşamadım.

Bu durum ile ilgili biz pek bir şey yapamayız, ailenize durumu anlatın ve teli taktırdığınız doktora gidip bilgi alın derim. Bende 5 aydır tel takıyorum ancak hiç sizinki gibi bir problem yaşamadım.
Dişçim alışma sürecinde acı çeker ağrı olur dedi ama ne bileyim diş mumu vermesi gerekmiyor muydu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hiç diş teli takmadım ama yakın arkadaşım taktı ve aynı sorun hakkında sorduğumda ilk başta olabileceğini, zamanla ağız etinin buna alıştığını söylemişti. Sizde durum ne olur bilemem ama daha 2. gün diş teli taktırdığınız. Bir süre idare edin, diş doktoruna durumu bildir. Muhtemelen bir tane krem gibi bir şey verecek yaraların sağalması için.

Dişçim alışma sürecinde acı çeker ağrı olur dedi ama ne bilyiim diş mumu vermesi gerekmiyor muydu?
Bana vermemişlerdi, ilk 1-2 hafta sıkıntılı geçiyor sabredin derim. Yemek olarak da sıvı gıdalar (çorba, cacık vb.) eğer ki biraz daha katı olsun diyorsanız yulaflı yoğurt gibi yiyecekler ile beslenmelisiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı