Diş teli olanlar için hangi gıdalar yasak?

Makaleler
8
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Freelancer Filmmaker
Diş teli olanlar için hangi gıdalar yasak? Ek olarak neler yenilebilir? Örneğin makarna gibi gıdalar tüketilebilir mi? Alkollü içecekler tüketilebilir mi? Diş eti ağrısını gidermek için dondurma tüketilebilir mi?

Cips.
Asitli içecekler (dişleri sıkı fırçalamak kaydıyla pipetle içilebilir)
Çok parçacıklı, çekirdekli gıdalar (dişlerin arasına kaçma ihtimali yüksek olduğu için.)
Alkolü bilmiyorum, makarna vs serbest, dondurma yiyebilirsiniz.
En azından ben bu şekilde 3 aydır kontrole gidiyorum, ve doktorum dişlerimde hiçbir sorun olmadığını söyledi.

Bu kadar kötü mü ya?
Düşünsene senelerce cips yemeyeceksin.
Çok cips tüketmiyorum da arada yemek güzel oluyor.
Kullanan arkadaşlara Allah sabır versin, geçmiş olsun.

Çaktırmayın ben arada bir iki tane ağzıma atıyorum 😶
O kadar zor değil. Sadece ilk iki hafta sıkıntı çıkartıyor.

Aşırı sert şeyler dışında her şeyi gömebilirsin, misal elma çekti canın parçalara bölerek küçült öyle ye, 2017'den beri diş teli kullanıyorum alkol de kullandım cips de yedim kola da içiyorum, düzenli diş fırcalama, diş ipi (en önemlisi bu arada diş taşı oluşursa tedaviyi yavaşlatır.), Gargara, Ara fırçası(ben açıkcası kullanmıyorum bunun yerine su jeti aldım çok daha iyi ve pratik.) mümkünse su jeti. Bunları düzenli yap istersen asidin kendisini iç sorun yaşamazsın.

Diş teli olanlar için hangi gıdalar yasak? Ek olarak neler yenilebilir? Örneğin makarna gibi gıdalar tüketilebilir mi? Alkollü içecekler tüketilebilir mi? Diş eti ağrısını gidermek için dondurma tüketilebilir mi?

Yasak çok var diş telimde var hiçbir yasağa uymuyorum 1 ay sonrada çıkıyor mutluyum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı