Diş teli taktırmak için dolgulu dişi yaptırmak zorunlu mu?

ReaverXT

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi iyi hoş randevu yarına ama benim bir tane dolgulum dişim var ve iki doktor baktı orada ve ikisi de bir şey demedi. 2.5 haftadır bekliyorum yarın tam yapacakken dolguluk dişi yaptır gel deme şansı var mı? E 2.5 hafta bekledik öncesinden söyleseydin de yaptırsaydık diyorum kendi kendime böyle bir durum olursa sizce?

Dolguluk dişi varken tel taktıranlar var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni tel taktırdım sayılır, tel tedavisine başlamadan önce doktorum ağzımda herhangi bir çürük kalmamasını gerektiğini söyledi. Dolguları yaptırdıktan sonra tel tedavisine başladım.

Mantıken takılabilir ama tel tedavisi devam ederken çürük diş ağrı yaparsa tel tedavisi aksayacaktır.

Yeni tel taktırdım sayılır, tel tedavisine başlamadan önce doktorum ağzımda herhangi bir çürük kalmamasını gerektiğini söyledi. Dolguları yaptırdıktan sonra tel tedavisine başladım.

Mantıken takılabilir ama tel tedavisi devam ederken çürük diş ağrı yaparsa tel tedavisi aksayacaktır.

Hocam yarın taksın da ne zaman hafiften ağrı hissetmeye başladım o zaman yaptırırım, ve de bu aksama ne kadar süre olur?

Hocam yarın taksın da ne zaman hafiften ağrı hissetmeye başladım o zaman yaptırırım, ve de bu aksama ne kadar süre olur?
Hocam maalesef bir hekim değilim fakat tecrübe ettiklerimi aktarayım size;

Çürük tedavisi yaparken teli ve braketi çıkardığını düşünelim, dolgu yapılan dişe hemen braketi geri takamaz. Doktorum tüm dolgular bittikten sonra en az 1 hafta beklememiz gerektiğini söylemişti, dolgular sıkıntı çıkaracak mı çıkarmayacak mı diye emin olduk.

Sizde de tel takılıyken dolgu yaptığını varsayalım, 1 hafta tel takılı olmayacak ve dişler eski haline geri dönmeye başlayacak yavaş yavaş. İllaki aksatır ama zaman hakkında bir şey söyleyemeyeceğim. Doktorunuzla detaylı konuşun lütfen.

Dolgu ihtiyacı olan dişlerin varsa önce dolgu yaptırman daha doğru olur, dolgu yaptırmadan tel taktırma işlemi yaptırırsan bir iki ay sonra tekrar Ortodonti'de tel çıkartma işlemi uygulanir. Yani iki üç işlem yaptırmak zorunda kalacaksın cünkü dolgulu diş bir süre sonra ağrı yapacaktır. Herhangi bir yiyecek içecekte sızlama yapacaktır. Haliyle doktorunuz sizi ortodontiye yönlendirerek dolgu ya da kanal tedavisi uygulanacak olan dişin teli çıkartılır ve dolgu işlemi bittikten sonra tel tekrar takılır. Bilginize.

Dolgu ihtiyacı olan dişlerin varsa önce dolgu yaptırman daha doğru olur, dolgu yaptırmadan tel taktırma işlemi yaptırırsan bir iki ay sonra tekrar Ortodonti'de tel çıkartma işlemi uygulanir. Yani iki üç işlem yaptırmak zorunda kalacaksın cünkü dolgulu diş bir süre sonra ağrı yapacaktır. Herhangi bir yiyecek içecekte sızlama yapacaktır. Haliyle doktorunuz sizi ortodontiye yönlendirerek dolgu ya da kanal tedavisi uygulanacak olan dişin teli çıkartılır ve dolgu işlemi bittikten sonra tel tekrar takılır. Bilginize.

Diş teli çıkarmadan dolgu yapılamaz mı hocam?

Diş teli varken dolgu yapılması önerilmez. Lakin yapan doktorlarımız var. Genellikle doktorlarımızın izlediği yol dolgu yapılacak bölgede bulunan braketlerin çıkarılması ve bu şekilde tedavinin devam etmesi ve dolgu işleminin tamamlanması gerektiği düşüncesindeler.
Yani dolgu tedavisinin yapılması için öncelikle ortodonti uzmanının braketleri çıkarması gerekmekte ve sonrasında dolgu tedaviniz bittikten sonra tekrar braketlerini takılmasıdır.
Ayrıca doktorunuzda buna istinaden gerekli bilgiyi verecektir. Mutlaka uzmanına göstermelisin dolgu yapılacak dişinizi, tel çıkar tak işlemi tel tedavisinin uzamaması açısından ve sizi yormaması en önemlisi. Çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı