Çözüldü Disable Building-in Battery ayarı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏

Dizüstü bilgisayarlarda böyle bir ayar varmış. Bu ayar tam olarak ne işe yarıyor? FPS arttırdığı söyleniyor. Gerçekten arttırıyor mu? Lenovo Legion model bir laptop kullanıyorum. Hybrid modu falan kapalı, ekran kartını max performance modunda kullanıyorum ama bunu da yapmamız gerekiyor mu? Okuduğumdan da bir şey anlamadım. Dahili bataryayı kapatması ne işe yarıyor? Kapalı olması bir sorun teşkil eder mi? Oyun ve performanslarla alakası nedir? Kapatmamı önerir misiniz?
@Artoria Pendragon @messinicocugu arkadaşlar bir bilginiz varsa bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Pili devre dışı bırakmana yarıyor, laptopa upgrade vs yapacaksan bununla pili devre dışı birakabiliyorsun anladığım kadarıyla. Ki altta yazana göre kabloyu bağladığında tekrardan etkinlesecek, oyun için bir etkisi yok yani. Amacı upgrade yaparken pili devre dışı bırakmak.
Bataryayı tamamen kapatıyor. Normalde prize taktığınızda gücü pile aktarıyor oradan da biligisayara aktarıyor. Ayarı açar iseniz pil otomatik kapatılacak diyor. Adoptörden güç alacak. Fakat adoptörü geri taktığınızda ise otomatik olarak batarya çalışmaya başlayacak gibi bir şey yazıyor. Bu ayar servis için kullanılıyor büyük ihtimal ve senin prize takılı oynaman ile aynı şey. FPS yükseltmekte işe yaramaz.

Pili devre dışı bırakmana yarıyor, laptopa upgrade vs yapacaksan bununla pili devre dışı birakabiliyorsun anladığım kadarıyla. Ki altta yazana göre kabloyu bağladığında tekrardan etkinlesecek, oyun için bir etkisi yok yani. Amacı upgrade yaparken pili devre dışı bırakmak.

Çözüm

Çok teşekkürler. Yani açık veya kapalı kalması pek bir şey fark ettirmiyor değil mi? Adaptöre fazla güç yüklemesi veya benzeri durumlar oluşur mu acaba açarsam? Sonuçta ben de hep prizde kullanıyorum. Az da olsa bataryanın ömrünü uzatır mı?
Bir de bir sorum daha olacak. Bunları merak etmemin sebebi Windows 11'e geçtikten sonra bazı oyunlarda performans düşüşü yaşamam. Geçenlerde bir konu açmıştım, o konudaki her şeyi çözdüm. Sadece düşük FPS sorunum kaldı. FPS çok fazla düşmedi. RDR 2'de denedim, W10'da aldığım FPS'in aynısını alıyorum ama Elden Ring ve Dying Light 2'de biraz performans düşüşü var. Bunu ben de anlamadım. Sorunu çözmek için forumlara, videolara falan bakıyorum bu ayarlara oralarda denk geliyorum.

Sorum şu, laptop'ta 32 GB RAM var. Bu Bilgisayar > Özellikler konumundan bakınca 31.9 kullanılabilir RAM yazıyor bir sorun yok yani. Ama cmd'den systeminfo komutu ile bakınca fiziksel RAM miktarından daha az. Bunun sebebi nedir? Normal bir şey mi?

Yukarıda dediğim gibi zaten adaptörü bağladığında bu özellik kapanacak, performansla ilgili herhangi bir durumu yok bu ayarın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…