Discord açılacak mı?

Arkadaşlar yetkililerle görüşüldüğüne dair birkaç haber düştü. Yeni haber var mı? Discord açılacak mı siz
Açılır bence yetkililer görüşüyor verileri verirseler açılır vermezlerze açılmaz ama giren adam her türlü girer nasıl +18 sitelere giriyorsan buda onun gibi oldu artik

O bu değil de VPN'le girebiliyoruz en azindan ya ABD gibi VPN'lerinde sifreleyerek internet servis saglayicinizdan veri gecirmesini engellerlerse. Bunu ChatGPT'ye sordum ABD'deki TikTok yasağı hakkinda. Bunun icin gelişmiş bir altyapi ve teknolojiye ihtiyac varmiş Türkiye gibi ülkeler pek de önemsemiyormuş GPT öyle dedi bence de mantikli. ABD de VPN'le bile girilmiyor.

O bu değil de VPN'le girebiliyoruz en azindan ya ABD gibi VPN'lerinde sifreleyerek internet servis saglayicinizdan veri gecirmesini engellerlerse. Bunu ChatGPT'ye sordum ABD'deki TikTok yasağı hakkinda. Bunun icin gelişmiş bir altyapi ve teknolojiye ihtiyac varmiş Türkiye gibi ülkeler pek de önemsemiyormuş GPT öyle dedi bence de mantikli. ABD de VPN'le bile girilmiyor.
Tamamen yasaklaman zor. Deep Packet Inspection teknolojisi ile tüm VPN'leri analiz edip bloke etsen bir kaç VPN hala çalışabilir durumda kalıyor.. Örneğin Çin bu yöntemi kullanıyor fakat stealth VPN hala çalışır durumda. VPN Protokolleri engellenebilir bu seferde yeni bir servera geçerler stealth yada obfuscated gibi. Amerika'da da hala VPN ile girilebiliyor.

@424264 Discord 6 kişinin datasını verdi diye duymuştum. Uzun süre daha kapalı kalacağını sanmıyorum.

Aslında açılmaması daha iyi olabilir, asosyal bir kitlenin sosyalleştiği tek platform Discord'un bence artık zamanı geçti. Kendine panelci diyen, mide bulandırıcı cinsel fotoğraf paylaşan, küçük kızların tacize uğradığı, kullanıcıların diğer kullanıcıları zorbalaması, kredi kartı bilgilerin, başkasının evine b0mba ihbarı yapan bir çete gibi gibi insanlıkdan uzak, kimsenin arkadaşlık yapmadığı insanların bulunduğu bir çöplük oldu.

Aslında açılmaması daha iyi olabilir, asosyal bir kitlenin sosyalleştiği tek platform Discord'un bence artık zamanı geçti. Kendine panelci diyen, mide bulandırıcı cinsel fotoğraf paylaşan, küçük kızların tacize uğradığı, kullanıcıların diğer kullanıcıları zorbalaması, kredi kartı bilgilerin, başkasının evine b0mba ihbarı yapan bir çete gibi gibi insanlıkdan uzak, kimsenin arkadaşlık yapmadığı insanların bulunduğu bir çöplük oldu.

Hirsizlar telefonla konusuyor diye telefonu mu yasaklasinlar. Cok sacma bir bakis acisi bu. Discord neredeyse hic kullanmiyorum ama iletisim kanali yasaklamak dunyanin en sacma cozumu olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Teröristler nefes alıyormuş diye duydum hemen nefes almayı bırakmalısın.

Tamamen yasaklaman zor. Deep Packet Inspection teknolojisi ile tüm VPN'leri analiz edip bloke etsen bir kaç VPN hala çalışabilir durumda kalıyor.. Örneğin Çin bu yöntemi kullanıyor fakat stealth VPN hala çalışır durumda. VPN Protokolleri engellenebilir bu seferde yeni bir servera geçerler stealth yada obfuscated gibi. Amerika'da da hala VPN ile girilebiliyor.

@424264 Discord 6 kişinin datasını verdi diye duymuştum. Uzun süre daha kapalı kalacağını sanmıyorum.

Girersin ama ne yaptığına bağlı tracker yollayıp seni her türlü izlerler.
Google, Apple ve Microsoft gibi şirketlerin zaten verileri ABD hükümlerine verdiğini biliyoruz yani sen vpn kullansan da tracker yollayıp etkinliğini izleyebilir yada hizmet yazılımlarıyla senin ne yaptığını takip etmeleri zor değil bunları da kanunlarda ki açıklardan faydalanarak yapıyorlar.
Hiç böyle topa girmese bile pegasus vb. yazılımlarla telefonunu yada bilgisayarında arka kapı oluşturarak izleyebiliyorlar. ABD polisinin bu tarz yazılımlar kullandığını görmüştüm haberlerde. Savcılık izni olmadan telefonunu uzaktan vurcalayabiliyorlar bunu da kanunlarda ki açıklardan faydalanarak yapıyorlar her şey 11 Eylül saldırılarıyla başlıyor da neyse konu bu değil. En azından başlangıç olarak açık kaynak kodlu işletim sistemleri kullanmak herşeyden önce daha çok önemli gibi duruyor. Tor ağına bile bağlansan güvensiz bir işletim sisteminde sana anonimlik sağlamaz en fazla İSS den gizlenirsin.

256 bit şifreleme falan onlara da güvenme fazla bazı devletlerde sırf bu tarz şifre algoritmalarını kırmak için özel bilgisayarlar var standart bilgisayarın binlerce yılda kıracağı şifreyi dakikalar içerisinde kırabiliyor. Ülkemizin bu araçlardan 6 tane aldığını görmüştüm haberde.
En azından Quantum İnternet ve şifreleme yöntemlerini beklemek daha iyi olur gibi o zamana kadar tam anonimlikden söz etmek zor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı