Çözüldü Discord açıldı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Hiç açılacağını zannetmiyorum. Ama yine de inşallah açılır.

Arkadaşlarımın farklı farklı görüşleri var. Kimisi kesinlikle açılır, teker teker uygunsuz olayları çıkartan insanlar tutuklanıyor derken; kimisi açılmaz, aşırı uzun yıllar bile sürebilir, Discord'un Türkiye'ye veri paylaşması sonucunda açılır anca diyorlar.

Arkadaşlarımın farklı farklı görüşleri var. Discord'un Türkiye'ye veri paylaşması sonucunda açılır anca diyorlar.

Ben o görüşteyim. Veri paylaşmazsa D'sini göremeyiz.

Ben o görüşteyim. Veri paylaşmazsa D'sini göremeyiz.

Ah neleri yasakladıklarını bir bilseler. Böyle yasaklamalar getirerek kötü olaylara son vermiş olmuyorlar. Ne güzel kaliteli vakit geçiriyorduk akşamları. Şimdi oraya erişmek içinki internet özgürlüğümüz de elimizden alındı. Zaten kötü niyetli insanlar o işleri yaparken hep VPN kullanıyorlar, haliyle Discord'u sadece onlara özel yapmış oldular sanki.

Bir defa VPN ile giriş yaptığın sürece belli bir süre zarfı içinde VPN'i kapatsan da girebiliyorsun.

Hem telefondan hem PC'den VPN'siz girebiliyorum. Sadece bende mi oldu yoksa açıldı mı?

açılmamış, Cache'de kalan veriyi yüklüyormuş. Başka Discord sunucusuna girmeye çalışınca girmedi. :(

GIBIRNet veya com.net sağlayıcı kullanıyorsan o sağlayıcılar yasakları aşıyorlar ama para cezası yediklerini biliyorum.

Açılmadı ya TS devam.
TeamSpeak çok kral platform. Yıllar yıllar önce kullanıyordum, Discord'un kapanmasını bahane ederek arkadaşlarla geçtik. Raspberry Pi 5 almıştım birkaç ay önce, onu kullanarak TeamSpeak sunucusu oluşturdum. Bazen TeamSpeak'te olduğumuzu unutup Discord'da olduğumuzu sanıyoruz. Arkadaşlarla konuştuğumuz zaman Discord'un yerini aratmıyor bile. Tek eksiği ekran paylaşımı olmaması, onu da çok önemsemiyoruz.

Arkadaşlarımın farklı farklı görüşleri var. Kimisi kesinlikle açılır, teker teker uygunsuz olayları çıkartan insanlar tutuklanıyor derken; kimisi açılmaz, aşırı uzun yıllar bile sürebilir, Discord'un Türkiye'ye veri paylaşması sonucunda açılır anca diyorlar.

Discord hep veri paylaşıyordu. Asıl Türkiye hiç veri istemedi (sanırım devlet temsilciliği olmadığı için veri istemiyor, bunu kötüye kullanıyorlar bildiğin). Paylaşmıyor diyenler buna dayanarak olayı çarpıtıyor. Merak eden için Discord şeffaflık raporları: Discord Transparency Reports

Üstelik son 2 senedir her çeyrekte hangi durumlarda, kime, ne kadar veri verildiği ve kapatılan sunucular gibi konular hakkında onlarca sayfalık raporlar yayınlıyorlar.

Şeffaflık raporuna bakarsanız hükümet 2024 yılında sadece ocak ayında 6 kişinin verisini istemiş, ve bunu da mahkeme kararı olmadan yapmış, mahkeme kararı olmadığı için platform bunu reddetmiş. Hükümet tamamen kin besleyerek uygulamayı kapattı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı