Çözüldü Discord banlanmayan bot istilası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KağanKabadayı

Picopat
Az önce bir sunucuda değişik bir olay yaşadık. sunucuda etiketlenmeyen bir bot vardı ve durmadan bir şeyler yazıyordu. bot olarak geçtiği için modlar ne banlayabiliyordu ve zaman aşımı atabiliyordu kendisi sürekli panelci selamı getirip insanlara rahatsızlık veriyordu. En son modlar kanalları kapattılar ben de onlara dyno ile banlayabileceklerini söyledim "?ban <@botunid>" botunid yerine botun üzerine sağ tıklayıp ID'sini alıp yapıştırdım ve onlara verdim ama biri banladıkları halde yazabildiğini söylediler. bot 481#8553 diye bir bot ve sanırım isteyen bu bota erişip sunuculara sokup yazabiliyormuş en azından bu olayın yaşandığı sunucudan aynı kişi öyle söyledi.
Botun biyografisini aşağı bırakıyorum ve biyografideki linki sansürlüyorum.
Sizce bu bot nasıl olabilir?

image.png

Çözüm
Özelden yardımlaşmayalım. Aynı sorunu yaşayan gidişatı da görebilmeli.

Botun genel amacı Discord API'si üzerinden Discord'un kendi komudu gibi gözükmek ve Discord'un bir açığı ile mesaj spamlamak. İlk mesajı engelleyemeyen Discord diğer mesajları engelliyor ancak her komuda basıldığında engellenemeyen bir mesaj kanala atılıyor. Discord açığı kapanana kadar sorun devam edecek gibi gözüküyor.
Webhookları kontrol edin. Tüm rolleri bottan alın. Spamdan bildirin. Webhook olamaz çünkü biyografisi ve slash desteği olduğu gözüküyor. Slash komutları gözüküyorsa bakın yardımcı olabilir. Kendinize en yüksek rolü sağlayın ve botu bu şekilde atmayı deneyin. Attıgınız halde geliyor ise denetim kaydından kimin veya nasıl eklendiğini görebilirsiniz.

Webhookları kontrol edin. Tüm rolleri bottan alın. Spamdan bildirin. Webhook olamaz çünkü biyografisi ve slash desteği olduğu gözüküyor. Slash komutları gözüküyorsa bakın yardımcı olabilir. Kendinize en yüksek rolü sağlayın ve botu bu şekilde atmayı deneyin. Attıgınız halde geliyor ise denetim kaydından kimin veya nasıl eklendiğini görebilirsiniz.

Ama sorun şu bunu az önce 2 arkadaş denedi bu bot herkese açıkmış ve isteyen deneyebiliyormuş dyno ile banladılar ama aynı sunucudan düşmemişler yani bot Tanrı modunda gibi bir şey yetkisi yok kimse eklemiyor ama istediği sunucuya girip ne zaman aşımı neden ban yemeden yazı yazabiliyor.

Konu ilgimi çekti denemeye çalışacağım.

Sunucunun linkini sansürledim maalesef deneyemezsiniz hesabınızı çalabilirler dedi deneyip bana söyleyen arkadaş.

Ama sorun şu bunu az önce 2 arkadaş denedi bu bot herkese açıkmış ve isteyen deneyebiliyormuş dyno ile banladılar ama aynı sunucudan düşmemişler yani bot Tanrı modunda gibi bir şey yetkisi yok kimse eklemiyor ama istediği sunucuya girip ne zaman aşımı neden ban yemeden yazı yazabiliyor.

Merhaba 6 senelik Discord kullanıcısıyım ve emin olun god mod gibi bir şey mümkün değil. Önceki mesajımda dediğim şeyleri moderatör arkadaşlardan ister misiniz? Botun rolü büyük ihtimal dyno ve diğer botlardan üstündür ve sunucu kurucusu seviyesine çıkmış olabilir. Öyle ise kurucunun işlem yapması gerekir.

Merhaba 6 senelik Discord kullanıcısıyım ve emin olun god mod gibi bir şey mümkün değil. Önceki mesajımda dediğim şeyleri moderatör arkadaşlardan ister misiniz? Botun rolü büyük ihtimal dyno ve diğer botlardan üstündür ve sunucu kurucusu seviyesine çıkmış olabilir. Öyle ise kurucunun işlem yapması gerekir.

Botun rolü yok fotoğrafa bakın isterseniz uygulama olarak gözüküyor ve sunucuya katılma tarihi bile gözükmüyor.

Sen arkadaşların dediğini yapsana dostum niye zorluyorsun.

Olmayan bir şeyi nasıl silersin dostum kim neyi zorluyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı