Discord botu için yazılan kod nasıl eklenir?

Evet çalıştırmak istiyorum.



:D Haklısın.
Öncelikle bir IDE'ye ihtiyacınız var. Arayüzü basit ve sade olduğundan size Pycharm kullanmanızı öneririm. Buraya tıklayarak Pycharm sürümlerinden istediğinizi seçip indirebilirsiniz. Professional Edition ücretlidir o yüzden Community Edition indirmenizi öneririm. Ha birde eğer, bilgisayarınızda Python kurulu değil ise onu da kurmanız lazım. Onun kurulumunu bilmiyorsanız buraya tıklayarak kurulumun Türkçe anlatımına ulaşabilirsiniz. Bu iki adımı uyguladıktan sonra Pycharm'ın arayüzünden Packages seçeneğini bularak discord.py diye aratın ve en güncel sürümü indirin. Ayni zamanda "import" kelimesinden sonra gelen asyncio gibi kütüphaneleri de oraya teker teker yazarak karsınıza çıkan kütüphane paketlerini tek tek indirin. Bunları da yaptıktan sonra yeni bir python dosyası oluşturun, kodunuzu yapıştırın, dosyayı kaydedin ve sag tık basıp Run seçeneğine tıklayın, botunuzun çalışıyor olması lazım. Eger çalışmazsa bot tokenini doğru yere doğru bir şekilde yapıştırdığınızdan emin olun. Anlayamazsanız yeniden buraya gelip sorabilirsiniz.
 
Öncelikle bir IDE'ye ihtiyacınız var. Arayüzü basit ve sade olduğundan size PyCharm kullanmanızı öneririm. Buraya tıklayarak PyCharm sürümlerinden istediğinizi seçip indirebilirsiniz. Professional Edition ücretlidir o yüzden community Edition indirmenizi öneririm. Ha bir de eğer, bilgisayarınızda Python kurulu değil ise onu da kurmanız lazım. Onun kurulumunu bilmiyorsanız buraya tıklayarak kurulumun Türkçe anlatımına ulaşabilirsiniz. Bu iki adımı uyguladıktan sonra PyCharm'ın arayüzünden packages seçeneğini bularak discord.py diye aratın ve en güncel sürümü indirin. Ayni zamanda "import" kelimesinden sonra gelen asyncio gibi kütüphaneleri de oraya teker teker yazarak karsınıza çıkan kütüphane paketlerini tek tek indirin. Bunları da yaptıktan sonra yeni bir Python dosyası oluşturun, kodunuzu yapıştırın, dosyayı kaydedin ve sag tık basıp run seçeneğine tıklayın, botunuzun çalışıyor olması lazım. Eger çalışmazsa bot tokenini doğru yere doğru bir şekilde yapıştırdığınızdan emin olun. Anlayamazsanız yeniden buraya gelip sorabilirsiniz.

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Discord botum için kod yazdım fakat nasıl botuma aktaracağımı bilmiyorum.
Bu yazdığın kodu yapay zeka ile yazınca kod yazmış olmuyorsun. Kodumu nasıl çalıştıracağım dersen herhangi bir python dilini destekleyen uygulama ile yazarsın. PyCharm,VSC,Sublime text vs. Yok benim bilgisayarım kötü diyorsan ve aşırı büyük bir projen yoksa Replit kullanabilirsin.
 
Zaten anladığım kadarıyla hakim olduğun bir dil yok, sana tavsiyem JavaScript ile yapman. Çok daha pratik ve Discord Bot üzerinde en çok tercih edilen dil. Bu yüzden JavaScript ile yaparsan karşılaştığın sorunları ve istediğin özellikleri internette çok daha kolay bulabilirsin. Herhangi bir sorun olursa seve seve yardımcı olabilirim.
 
Zaten anladığım kadarıyla hakim olduğun bir dil yok, sana tavsiyem JavaScript ile yapman. Çok daha pratik ve Discord Bot üzerinde en çok tercih edilen dil. Bu yüzden JavaScript ile yaparsan karşılaştığın sorunları ve istediğin özellikleri internette çok daha kolay bulabilirsin. Herhangi bir sorun olursa seve seve yardımcı olabilirim.
Python bilmeyen adam javascript ile yapmaya çalışırsa ölür.
 
Pycord importları da aynı bu arada.
Ayni fakat Pycord, Discord'un kendi resmi kütüphanesi değil. Kendi resmi kütüphanesi discord.py oluyor, onun desteği de 2021 yılının ilk yarısında kesildi ama halen daha kullanılabilir ve çalışır durumda. Bu yüzden ChatGPT'nin Pycord gibi resmi olmayan bir alternatifi kullanmak yerine desteği bitmiş olsa dahi hala çalışan resmi kütüphaneyi tercih eder diye düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı