Discord botunda eval nasıl işlem yapar?

453476

Megapat
Makaleler
1
Dediğim gibi, saf Discord kütüphanesi diye bir şey yoktur. Direkt Discord kütüphanesi deseniz bile daha ağza yatkın oluyor.

Aşağıdaki yazılı rehberin ilk satırına göre şu yazmakta: JavaScript'te (ve Node'da), eval(), herhangi bir dizeyi JavaScript kodu olarak değerlendiren ve onu gerçekten yürüten bir işlevdir.

Buna göre yine konuda @pottie4r haklı çıkıyor.

Ek olarak şimdi bunlar sunucunun terminalinde çalışıyor. Nasıl farklı bilgisayara kontrol sağlarım derseniz de SSH ile bağlantı yapılır ve SSH üzerinden girilecek girdiler hedef terminalde çalıştırılır. Umarım yeterince anlaşılır olmuşumdur. :)
Bu eval komutuyla birlikte bilgisayarda işlem yapıldığını gösteren bir video var mıdır? Bulamadığımdan soruyorum.

Evet, var. Aşağıda yabancı bir kaynakta kullanım videosu saniyesinden itibaren var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yapımı için de aşağıdaki videoyu buldum fakat biraz eski. Daha günceli var mı bilmiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam attığınız iki videoda da bilgisayarda program açmaya dair bir şey yok.

Terminalde çalıştırdığın herhangi bir şey ile herhangi bir programı çalıştırabilirsin. Spesifik olarak bunun için bir içerik çekilmemiş olması yapılamaz anlamına gelmiyor. :)

Terminalde çalıştırdığın herhangi bir şey ile herhangi bir programı çalıştırabilirsin.
Peki siz daha önce yaptınız mı? Çok araştırmıştım ve bilgisayardan program açmaya dair bir sonuç bulamamıştım. Halen de bulamıyorum.

Ayrıca terminalde sadece botun dosyalarıyla işlem yapılabileceğini düşünüyorum. Diğer dosyalara bir şekilde erişilebilse dahi açılacağını sanmıyorum.

Öncelikle CMD'de bir uygulamayı açmak için start komutu kullanılabilir. start dosya_ismi.exe şeklinde kullanabilirsiniz. Ek olarak botun olduğu sunucu dışında işlem yapmak istiyorsanız SSH kullanabilirsiniz. SSH ile iki terminal arasında bağlantı kurarsınız ve istediğiniz tüm komutları hedef terminalde çalıştırırsınız. Düşündüğünüzden daha basit bir işlem aslında. :)

Öncelikle CMD'de bir uygulamayı açmak için start komutu kullanılabilir. start dosya_ismi.exe şeklinde kullanabilirsiniz.
Tamam bunu biliyorum zaten.

Ek olarak botun olduğu sunucu dışında işlem yapmak istiyorsanız SSH kullanabilirsiniz.
Burası da okey.

Düşündüğünüzden daha basit bir işlem aslında. :)
Benim zamanımda böyle şeyler yoktu. Ya ben bazı işlemleri yanlış yaptım, ya da güncellemeyle geldi bu sistemler. Ama güncellemelik bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Halen Discord botu kodlayan bir arkadaşım var. Ona sorayım, dönüş yapacağım.

@Enes3078 iki Discord botu geliştiren arkadaşıma sordum. Böyle bir şeyi ilk defa duyduklarını ve benim de dediğim gibi, Arduino gibi teknolojiler dışında sadece Discord.js ile yapılamayacağını söylediler. Eval ile sadece botun dosyalarına erişilebileceğini söylüyorlar. Binlerce sunuculu botları var arkadaşlarımın. Çok fazla bilgileri var.

Son düzenleme:
@Enes3078 iki Discord botu geliştiren arkadaşıma sordum. Böyle bir şeyi ilk defa duyduklarını ve benim de dediğim gibi, Arduino gibi teknolojiler dışında sadece Discord.js ile yapılamayacağını söylediler. Eval ile sadece botun dosyalarına erişilebileceğini söylüyorlar. Binlerce sunuculu botları var arkadaşlarımın. Çok fazla bilgileri var.

Türkçe kaynak var mı bilmiyorum fakat Node.js'de böyle bir sayfa var. JS ya da Node bilmiyorum o yüzden yalnızca Discord.py kullandım fakat Child Process sayfası varsa kullanılıyordur. @356463 şu konuda dile getirmiş.

Mantığı çok basit. Sadece gelen mesajın verisini eval()'e yönlendirmeniz lazım. Örnek olarak gelen mesaj verisi "collected" olsun. Bu veriyi "let code = eval(collected)" şeklinde çalıştırıp çıktımız olan "code" verisini her hangi bir yere yazdırmamız lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı