Discord muadili uygulamalar

Jainkoren

Megapat
Katılım
21 Ocak 2016
Mesajlar
93
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
WordPress & Seo
Merhaba,

Herkes gibi gece saatlerinde Discord'un engellemesi haberiyle bende şaşırdım. 8-9 kişilik oyun grubumuz var ve genelde herkesin çalışmadığı gün pazar günü olduğu için cumartesi geceleri Discord'da toplanırdık. Sadece oyun için değil ağabeyimle ortak markamız için Discord'da iş notlarımızı tutardık. Gece birçok araştırma yaptık ve herkesin genel bir bilgisi olması için uygulama deneyimlerimi paylaşacağım.

Not1: VPN ile Discord'a erişiliyor evet fakat VPN'ler sadece güvenilirse bilgisayarınızda tutmalısınız. Aynı zamanda VPN ile bağlandığınızda internet hızınızın düşmesi de çok olası.

1-Slack


Slack daha önceki yıllarda çalıştığım ajansta kullandığımız bir uygulamaydı fakat fazlasıyla limiti var. En önemli eksisi grupça sohbet edememeniz. Slack'in ücretsiz versiyonunda sadece 1:1 görüşme mevcut. Yani 2 kişiyseniz kullanabilirsiniz.

Skype


Açıkçası en son yıllar önce denemiştim fakat oda kurulumu vb gibi özellikler en son Skype'ta yoktu.

Element IO


Dün akşam bu uygulamayı da denedik sistem neredeyse slack ile aynı diyebilirim. Grup konuşması olmuyor.

Revolt Chat


Discord'a inanılmaz benziyor. Fakat uygulama Rus oyuncuların istilası nedeniyle çökmüş durumda. Bizden hemen önce Discord programı Rusya'da yasaklandı ve ilk seçenek olarak revolt Chat'e geçtiler. Şu anda sitesinden üye olunmuyor. VPN ile denendiğinde üye olunuyor ve giriş yapılıyor fakat yazılımcısı DDoS saldırısı aldıklarını bildiriyor. Uygulama gelecek vadediyor fakat yüksek derecede paraya ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum.

Guilded


Gerçekten aralarında revolt chat ile birlikte Discord'a benzeyen bir diğer uygulama guilded. Fakat guilded üzerinde şöyle bir saçmalık mevcut. Söz konusu programı yanlış bilmiyorsam yıllar önce Roblox satın almış. Uygulama girişinde Roblox hesabınızla giriş yapmanız gerekiyor fakat güzelim memlekette Roblox'ta yasak VPN ile giriş yapabiliyorsunuz fakat VPN dahil edilecekse zaten Discord kullanılır.

Team Speak 5


Gece saatlerinde Discord'un engellenmesiyle aklıma ilk gelen uygulama TeamSpeak oldu açıkçası. Yıllar önce kullanırdık. Bilgisayara herhangi bir yükü yoktu. Team speak 5 şu anda betada. Uygulamayı biraz Discord vari yapmaya çalışmışlar diyebilirim fakat henüz betada olduğu için problemler mevcut. Ses gelirken arada bir cızırdayabiliyor ve ara ara disconnect yiyebiliyorsunuz.

Not: Gece itibarıyle hem Rus hem Türk oyuncuların yoğunluğu sebebiyle sunucularında problem yaşanmış olabilir.

Team Speak 3


Gerçekten özlemişiz diyebilirim. Sadelikle birlikte ses kalitesi Discord uygulamasından daha iyi. Aynı zamanda dün kontrol ettiğimde görev yöneticisinde sadece 50-60 MB RAM yediğini gördüm.

TeamSpeak gibi uygulamalar Discord muadili sayılmasa da ben ve arkadaşlarım Discord açılana kadar (pek emin değilim) Team speak 3 kullanacağız. Team speak üzerinden sunucu satın alma konusu kafanızı karıştırıyor olabilir fakat herhangi bir sunucu almanıza gerek yok.

voice.teamspeak.com adresine bağlanıp kendi odanızı ücretsiz bir şekilde şifre koyarak açabiliyorsunuz. Eğer limit dolarsa farklı ücretsiz sunucularda mevcut.

Sonuç olarak Discord uygulamasına birebir diyebileceğimiz 2 adet uygulama var. Bunlardan biri guilded diğeri ise revolt. Dilerseniz sitelerine girerek veya programları indirerek araştırabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
20-30 kişilik chat üzerine ekibimiz var. Web+mobil kolay erişilebilir olduğundan şimdilik Telegram'a geçtik biz. Zaten pek çok kişinin telefonunda olan bir app. İnsanlara farklı farklı şeyler yükletmek, oraları takip ettirmek gerçekten zor.
 
Hangisini önerirsiniz hocam?
Discord kadar özelliği olmasa da ses kalitesi ve bilgisayara herhangi bir yük sağlamaması nedeniyle Discord açılana kadar Team Speak 3 kullanacağız.

Gerçekten hiçbiri bir Discord değil.

Tek aklıma yatan Skype, onu da hiç kullanasım gelmiyor bu kadar alıştıktan sonra.
Buna bir bakıma katılıyorum. Discord son yılların en popüler ve muhtemelen en çok kazanan uygulaması.
 
Çok güzel bir rehber/tavsiye konusu olmuş hocam fakat şunu düzeltmek isterim, Guilded önceden böyle bir özelliğe sahip değildi ve 2021'de Roblox satın almıştı fakat bu ''Login with Roblox Acc'' kısmı daha bu sene Haziran-Temmuz başında geldi.


Aslında Guilded böyle bir politika izlemeseydi Revolt'tan daha güzel ve özgün bir uygulama olarak şu anda Türkiye'deki Discord kullanıcılarının akın edeceği bir yer olurdu.
 
20-30 kişilik chat üzerine ekibimiz var. Web+mobil kolay erişilebilir olduğundan Telegram'a geçtik biz.
Evet Telegram'da bir tercih olabilir fakat ben sıradaki yasağın Telegram'a geleceğini düşünüyorum.
 
Bilgilendirme için çok teşekkürler. Gerçekten Roblox'unda yasak olması inanılmaz etkiliyor. Guilded tarafında vpn açarak uygulamaya giriş yapabiliyorsunuz. Sonrasında vpn kapattığınızda kullanıma devam ediyorsunuz fakat oluşturduğum bütün sunucuların lokasyonlarını denedim. Ms değeri 180 altına inmiyor. Ekran paylaşımında vs donmalar mevcut.

Hocam adrese gidiyorum böyle bir bağlantı yok diyor


Direkt olarak connect butonuna tıkladığınızda ulaşıyor olmanız lazım. Eğer oda sayısı çok fazlaysa limit nedeniyle almayabiliyor. Ücretsiz sunucuları Google üzerinden araştırabilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…