Discord.py mesajlara karşılık vermiyor

Rairaen

Centipat
Daha fazla  
asdada.png

İyi günler arkadaşlar, hem Python'u öğrenmek hem de sunucum için bot oluşturmak istiyorum. Botun izinleri çalışıyor mu diye test mesajı attırıyorum ve çalışıyor ama mesajlara karşılık verip cevaplamıyor. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Eki Görüntüle 1681999

İyi günler arkadaşlar, hem Python'u öğrenmek hem de sunucum için bot oluşturmak istiyorum. Botun izinleri çalışıyor mu diye test mesajı attırıyorum ve çalışıyor ama mesajlara karşılık verip cevaplamıyor. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
response = "selam" yazan yeri channel ile aynı yere eşitleyin. Aynı yükseklikte olsunlar.

Eki Görüntüle 1681999

Discord geliştirici sayfasında "Message Content Intent" ve "Server Members Intent" aktif mi? Aktif değilse aktif edin.

Şu kodu resim yerine yazı ile atmak cidden çok mu zor? Küfür yemeye çok mu meraklısınız? Her neyse. Gördüğüm kadarıyla bir syntax hatası var. Kod satırının başındaki boşluklara bakmalısın.

Şöyle dene;

Ruby:
import discord
from discord.ext import commands

intents = discord.Intents.default()
intents.members = True
intents.messages = True

Bot = commands.Bot(command_prefix="!n ", intents=intents)

@Bot.event
async def on_ready():
    print("Ben Hazirim!")
    channel = Bot.get_channel(1076916680489439232)
    await channel.send('Test')

@Bot.event
async def on_message(message):
    if message.author == Bot.user:
        return

if message.content.lower() == "selam":
        channel = message.channel
        response = "selam!"
        await channel.send(response)

await Bot.process_commands(message)

Bot.run('Token')

Pardon görsel için daha dikkatli olacağım. Kodu denedim ama yine karşılık alamadım, "message content ıntent" ve "server members ıntent" aktif bu arada.

Çözüleceğini pek sanmıyorum ama şunu dener misiniz?

Python:
    if message.content.lower() == "selam":
        await message.channel.send("cevap")
    await Bot.process_commands(message)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı