Discord Üzerindeki Yeni Scam (Dolandırıcılık) Yöntemi

Makaleler
7
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet, zaten bilinen ama şu anda gittikçe popülerleşen yeni bir scam yöntemi fark ettim. Bu yöntemde "-# (boşluk) (mesaj)" şeklinde mesaj yazılarak sanki o mesaj sistem tarafından yollanmış gibi gözükülmesi sağlanıyor. Örnek:

1720777756127.png

Bunu genellikle "Bu bir Discord sistem mesajıdır, Discord sizden şifrenizi istemez." gibi şeyler yazarak yapıyorlar. Bu sayede insanlar kendilerini Discord yetkilisi vs. gibi gösterebiliyorlar. Yerseniz tabii. Bir örnek:

1720777856720.png

Bu scam yöntemine karşı dikkatli olun. Dediğim gibi mesajın başına "-#" eklenerek yapılıyor.

Evet, zaten bilinen ama şu anda gittikçe popülerleşen yeni bir scam yöntemi fark ettim. Bu yöntemde "-# (boşluk) (mesaj)" şeklinde mesaj yazılarak sanki o mesaj sistem tarafından yollanmış gibi gözükülmesi sağlanıyor. Örnek:

Eki Görüntüle 2250078

Bunu genellikle "Bu bir Discord sistem mesajıdır, Discord sizden şifrenizi istemez." gibi şeyler yazarak yapıyorlar. Bu sayede insanlar kendilerini Discord yetkilisi vs. gibi gösterebiliyorlar. Yerseniz tabii. Bir örnek:

Eki Görüntüle 2250080

Bu scam yöntemine karşı dikkatli olun. Dediğim gibi mesajın başına "-#" eklenerek yapılıyor.
Ah Discord ah...

Discord'un otomatik mesajı olmadığı bir kullanıcının attığı belli oluyor zaten?
İlk fotoğrafta "..." yazmış onun altında bu ibare beliriyor. Sanki discord uyarısıymış gibi.

Bunu yiyen varsa benim köprüyü satın alsın lütfen.
Bilgisayar kullanmaya yeni başlayan ve bu tür uygulamaları sadece arkadaşları ile iletişime geçmek için kullanan masum insanlar kanar.

Eki Görüntüle 2250078

Eki Görüntüle 2250080

Bazen de daha fazla bilgi, 50$ için şu linke tıklayın gibi şeyler ile link atıyorlar ve o linke tıkladığınız zaman bilgileriniz direkt gidiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı