alasakarama
Hectopat
Hocam sizi de anlıyorum, ama bizi de anlayın. Discord'da veya başka bir platformda yazılan bütün mesajların kontrol edilmesi mümkün değil veya sesli konuşmalardaki seslerin ihbar olmadan, kimse bildirmeden tek tek bakılması mümkün değil. Kimse ihbar etmezse nereden bilecekler?Özgürlük istemek elbette her insanın hakkıdır ancak biraz objektif olursanız Discord'un kapatılmayı hayli hayli hak ettiğini çok net bir şekilde görürsünüz. Jason Citron bile Discord'da insanların her şeyi yapabileceği buna NSFW paylaşımlarında dahil olduğunu -ki burada aslında pedofili videoları, kanlı videolar, hayvanlara yapılan işkenceler tarzında şeyler de dahil- söylüyor. Böyle bir ortam resmen ağ gibi içine normal insanları alıp etik ahlakından çok uzak bireylere dönüştüren makineden farksızdır.
Özgürlüğümüzü isteyeceğiz, devletin politikasını sevmiyoruz adaletten şüpheliyiz fakat bu ayrı bir konu Discord'un kapanması ayrı bir konu. Bunu idrak edin artık.
Benim boğazıma tasma vuran kimse yok zaten ben burada devleti savunmuyorum. Malum partiye de ömrüm boyu oy atmadım atmayı da düşünmüyorum. Memnun olmadığım zibil zibil şey var devlet hakkında ancak ısrarla kafanızda ki düşünceleri söylemeye ve beni anlamamaya devam ediyorsunuz. Discord yerine başka bir uygulama kapatılsa bende sizler gibi bunun yasakçı zihniyet olduğunu ve özgürlüğümüzün kısıtlandığını belirtirdim ve kınardım ancak Discord kapatılmayı çoktan hak eden bir uygulamaydı. İzledikleri politikalar o kadar bencil ve o kadar kapitalistti ki kazandıkları paradan ve aktiflikten daha önemli gördükleri bir şey yoktu adamların resmen.
Yani nasıl yapılmasını istiyorsunuz? Mesela Skype'ı örnek verelim. Buradaki şeyler de ihbar edilmeden veya belirli bir suç olmadan bakılmaz rastgele.
Bunca mesaja, sesli konuşmalara nasıl baksın Discord yetkilileri? Burası sesli konuşma uygulaması sadece.