Rehber Discord'a VPN'siz Giriş ( GoodbyeDPI - Türkiye Versiyonu )

Selamlar, çoğu arkadaşıma GoodbyeDPI forkunu ben kuruyorum. Öncelikle Superonline için olan çalışmanız için teşekkürler. Bir sorum olacaktı.

Bazı cihazlar 2 internet adaptörüne sahip. Yani hem Wi-Fi hem de onboard Ethernet portu. Şimdi arkadaşın Laptop'unda biz Ethernet portuna gelen internette DPI kullanmak istiyoruz fakat Wi-Fi dışında çalışmıyor. Bunun ile ilgili bir çözümünüz var mıdır @cagritaskn? Büyük ihtimalle çoğu insanda böyle bir problem var fakat Superonline falan filan derken arada kaynıyor. Bu soruna çözüm bulursak çok iyi olabilir.

Selamlar, çoğu arkadaşıma GoodbyeDPI forkunu ben kuruyorum. Öncelikle Superonline için olan çalışmanız için teşekkürler. Bir sorum olacaktı.

Bazı cihazlar 2 internet adaptörüne sahip. Yani hem Wi-Fi hem de onboard Ethernet portu. Şimdi arkadaşın Laptop'unda biz Ethernet portuna gelen internette DPI kullanmak istiyoruz fakat Wi-Fi dışında çalışmıyor. Bunun ile ilgili bir çözümünüz var mıdır @cagritaskn? Büyük ihtimalle çoğu insanda böyle bir problem var fakat Superonline falan filan derken arada kaynıyor. Bu soruna çözüm bulursak çok iyi olabilir.
Hocam yalnızca ethernet veya yalnızca WI-FI kullanan cihazlarda bir sorun yaşanmıyor ancak anlattığınız şekilde çift adaptör olan cihazlarda bildiğim kadarıyla Ethernet bağlantısı sağlandığında Wi-Fi kullanım dışı kalıyor ve yalnızca Ethernet bağlantısı kullanılıyor. Wi-Fi ve Ethernet bağlantılarını ayrı ayrı kullanmanıza imkan tanıyan bir uygulama var ise bu durum hakkında bilgim yok maalesef. Ancak Ethernet adaptörü ve Wi-Fi adaptörlerinin özelliklerine girip IPV4 protokolünü düzenleyip ayrı ayrı DNS atayarak şansınızı deneyebilirsiniz.

Hocam yalnızca Ethernet veya yalnızca Wi-Fi kullanan cihazlarda bir sorun yaşanmıyor ancak anlattığınız şekilde çift adaptör olan cihazlarda bildiğim kadarıyla Ethernet bağlantısı sağlandığında Wi-Fi kullanım dışı kalıyor ve yalnızca Ethernet bağlantısı kullanılıyor. Wi-Fi ve Ethernet bağlantılarını ayrı ayrı kullanmanıza imkan tanıyan bir uygulama var ise bu durum hakkında bilgim yok maalesef. Ancak Ethernet adaptörü ve Wi-Fi adaptörlerinin özelliklerine girip IPv4 protokolünü düzenleyip ayrı ayrı DNS atayarak şansınızı deneyebilirsiniz.

Yok aslında her şey varsayılan halinde. Wi-Fi bağlantısı kurmadan Ethernet portuna direkt bağlantı yapıyorum ve GoodbyeDPI çalışmıyor. Wi-Fi'ya bağlanıp GoodbyeDPI'ı açtığım vakit Discord'a bağlanabiliyorum. Ayrıca dediğiniz gibi iki internet adaptörüne de DNS eklemeyi denedim fakat sonuç yine aynı.

Hayır bulamadım, WARP'ı zero trust ile kullanmaya devam ediyorum.
çözüm bulabildinmi

Hocam sizin için önerebileceğim bir kaç çözüm yolunu deneyebilirsiniz.
  • Antivirüs programınız açık ise onu kapatıp ardından temiz kurulum yapıp denemeniz.
  • Superonline alternatif metodlardan birini kurduysanız ve DNS ataması yapmadıysanız Windows ayarlarından DNS ataması yapmanız (Cloudflare veya Yandex DNS öneririm) ardından bilgisayarınızı yeniden başlatıp denemeniz.
  • Son sürümü indirip güncel dosyalar ile kurulum denemeniz.
Bunlar işe yaramıyorsa WARP gibi bir uygulama kullanabilirsiniz ancak WARP veya farklı bir VPN/Proxy kullanmanız durumunda internet bağlantınız yavaşlayabilir ve IP adresiniz değiştiğinden bazı oyunlarda ve sitelerde erişim engeli/yasaklanma gibi sorunlar meydana gelebilir.

Yok aslında her şey varsayılan halinde. Wi-Fi bağlantısı kurmadan Ethernet portuna direkt bağlantı yapıyorum ve GoodbyeDPI çalışmıyor. Wi-Fi'ya bağlanıp GoodbyeDPI'ı açtığım vakit Discord'a bağlanabiliyorum. Ayrıca dediğiniz gibi iki internet adaptörüne de DNS eklemeyi denedim fakat sonuç yine aynı.
Wi-Fi adaptörünü Windows Bağdaştırıcı Ayarlarından devre dışı bıraktıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp temiz kurulum yaparak dener misiniz ?

Son düzenleme:
Hocam sizin için önerebileceğim birkaç çözüm yolunu deneyebilirsiniz.
  • Antivirüs programınız açık ise onu kapatıp ardından temiz kurulum yapıp denemeniz.
  • Superonline alternatif metodlardan birini kurduysanız ve DNS ataması yapmadıysanız Windows ayarlarından DNS ataması yapmanız (Cloudflare veya Yandex DNS öneririm) ardından bilgisayarınızı yeniden başlatıp denemeniz.
  • Son sürümü indirip güncel dosyalar ile kurulum denemeniz.
Bunlar işe yaramıyorsa WARP gibi bir uygulama kullanabilirsiniz ancak WARP veya farklı bir VPN/Proxy kullanmanız durumunda internet bağlantınız yavaşlayabilir ve IP adresiniz değiştiğinden bazı oyunlarda ve sitelerde erişim engeli/yasaklanma gibi sorunlar meydana gelebilir.

Wi-Fi adaptörünü Windows bağdaştırıcı ayarlarından devre dışı bıraktıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp temiz kurulum yaparak dener misiniz?

Aslında denedim hocam ama yine de çalışmadı çok ilginç bir şekilde. Hatta cihazı Aygıt Yöneticisi üzerinden bile kaldırıp devre dışı bıraktım.

MacOS veya Keenetic modem üzerine kurmak için uyarlanabilir mi?
MacOS için teoride uyarlanabilir hocam benzer yöntemleri kullanarak ancak maalesef ben bu tarz bir uygulama yazacak teknik bilgi ve birikime sahip değilim.
GoodbyeDPI alternatifi Zapret isimli açık kaynak kodlu uygulama MacOS için de çalıştığını iddia ediyor.
Modem firmwareleri için potansiyel olarak mümkün mü bilmiyorum kesin uyarlanabilir diyemiyorum ancak bu yönde çalışmalar olduğunu görmüştüm. Github'daki Zapret isimli repoda çoğu modemin üzerinde çalıştığı OpenWRT platformu için yazılmış bir DPI engelleme aracı bulunuyor ancak Zapret biraz daha networking ve kod bilgisi istiyor ve kullanımı GoodbyeDPI kadar kolay ve kompakt değil.

Aslında denedim hocam ama yine de çalışmadı çok ilginç bir şekilde. Hatta cihazı Aygıt Yöneticisi üzerinden bile kaldırıp devre dışı bıraktım.
Hocam maalesef hiç karşılaşmadığım bir sorun ve çözümünü net şekilde belirtmek mümkün değil. Alternatif yolları deneyebilirsiniz veya üstteki yanıtımda belirttiğim gibi GoodbyeDPI alternatifi olan Zapret'i kullanımına dair bir rehber bularak veya anlayabilirseniz repodaki anlatım ile deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı