Rehber Discord'a VPN'siz Giriş ( GoodbyeDPI - Türkiye Versiyonu )

GoodbyeDPI isimli hizmet yüklü, listede görünür ve otomatik başlangıç için ayarlıyken bilgisayarınızı yeniden başlatmanıza rağmen, antivirüs programınızı kapatıp tekrar denemenize rağmen, hosts dosyasında Discord ile ilgili değişiklik yaptıysanız bunu geri almanıza rağmen, alternatif metotları da uygulamanıza rağmen; hala sonuç alamıyorsanız size verebileceğim tek tavsiye "Superonline alternatif yöntemleri" başlığı altındaki yolları denemeniz.

Bunun dışında Windows gibi ardı arkası olmayan sınırsız değişiklikler yapabileceğiniz bir işletim sisteminde size özel kişisel bilgisayarın ne şekilde yapılandırıldığını, modeminizin ayarlarını, hangi programların yüklendiğini vs. sayısız faktörü bilemeyeceğim için daha fazla yardımcı olamayacağım maalesef.

--DNS-addr 77.88.8.8 kısmını 1.1.1.1 olarak yazsam çalişmaya devam eder mi?

--DNS-addr 77.88.8.8 kısmını 1.1.1.1 olarak yazsam çalişmaya devam eder mi?
Hocam değiştirmek istediğiniz DNS'in portunu , DNSV6 adresini ve DNSV6 portunu da ekleyerek satırda bulunan bilgilerin tümünü güncellerseniz çalışacaktır.
Maalesef ben Cloudflare DNS'i için port ve DNSV6 bilgilerini bulamadım, bulursanız sorunsuz çalışacaktır.

Varsayılan olarak komut dosyaları Yandex DNS kullanıyor (güvenilir ve hızlı hatta kullanıcılar online oyunlarda ping değerlerinin düştüğünü söylüyor) alternatif metodlarda ise DNS değiştirmeden yalnızca TTL değişikliği ile DNS zorlamasını kaldırıyor.

Size tavsiyem eğer Yandex DNS ile çalışıyorsa değiştirmemeniz. Dediğim gibi asla hız kaybı yaşatmıyor ve son derece güvenilir.

Hocam değiştirmek istediğiniz DNS'in portunu, dnsv6 adresini ve dnsv6 portunu da ekleyerek satırda bulunan bilgilerin tümünü güncellerseniz çalışacaktır.
Maalesef ben Cloudflare DNS'i için port ve dnsv6 bilgilerini bulamadım, bulursanız sorunsuz çalışacaktır.

Varsayılan olarak komut dosyaları Yandex DNS kullanıyor (güvenilir ve hızlı hatta kullanıcılar Online oyunlarda ping değerlerinin düştüğünü söylüyor) alternatif metodlarda ise DNS değiştirmeden yalnızca ttl değişikliği ile DNS zorlamasını kaldırıyor.

Size tavsiyem eğer Yandex DNS ile çalışıyorsa değiştirmemeniz. Dediğim gibi asla hız kaybı yaşatmıyor ve son derece güvenilir.

Yok hocam sadece merak ettim şu an sorunsuz çalışıyor.

Hocam herşey anlattığınız gibi çalışıyor sitelere giriş yapabiliyorum ancak discordun uygulaması upload failed hatası veriyor vpn ile açıp kapatarak giremiyorum her seferinde bunu tekrarlamammı gerek

Hocam herşey anlattığınız gibi çalışıyor sitelere giriş yapabiliyorum ancak discordun uygulaması upload failed hatası veriyor vpn ile açıp kapatarak giremiyorum her seferinde bunu tekrarlamammı gerek
Hocam bu sorun genelde Superonline kullanıcıları arasında yaşanıyor.
"Superonline Alternatif Yöntemleri" başlığı altındaki yöntemleri denemenizi tavsiye ederim. Eğer diğer yöntemler çalışmıyorsa VPN ile başlatmaya mecbursunuz sanırım.

Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum, program batch dosyası şeklinde çalışmıyordu ben de service olarak yüklemek istedim. Serviceinstall yaptıktan sonra sorunsuz çalışmaya başladı sonra denemek için serviceremove çalıştırdım ve batch dosyası olarak çalıştırmaya geçtim ve çalıştığını gördüm fakat bazı sitelere goodbyedpi'ı çalıştırmasam bile tuhaf şekilde erişim sağlayabiliyorum (örneğin roblox ve 4chan, robloxa birkaç kez yeniledikten sonra giriyor 4chane anında girebiliyorum). hem serviceinstall hem de serviceremove'da cmd o kadar hızlı kapanıyor ki yazıları bile göremiyorum sadece failed yazdığını seçebiliyor gözüm. Acaba bir şeyi yanlış mı yaptım böyle çalışmaması gerekiyordu.

Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum, program batch dosyası şeklinde çalışmıyordu ben de service olarak yüklemek istedim. Serviceinstall yaptıktan sonra sorunsuz çalışmaya başladı sonra denemek için serviceremove çalıştırdım ve batch dosyası olarak çalıştırmaya geçtim ve çalıştığını gördüm fakat bazı sitelere goodbyedpi'ı çalıştırmasam bile tuhaf şekilde erişim sağlayabiliyorum (örneğin roblox ve 4chan, robloxa birkaç kez yeniledikten sonra giriyor 4chane anında girebiliyorum). hem serviceinstall hem de serviceremove'da cmd o kadar hızlı kapanıyor ki yazıları bile göremiyorum sadece failed yazdığını seçebiliyor gözüm. Acaba bir şeyi yanlış mı yaptım böyle çalışmaması gerekiyordu.
Hocam iyi günler, indirdiğiniz tüm .cmd dosyalarına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırmaya dikkat etmelisiniz (tüm .cmd dosyaları için geçerli).
Sorununuzun kaynağı bu olabilmekle birlikte, eski dosyalarda Türkçe karakter kullanılması sebebiyle bazı hatalar oluşabiliyordu. Aynı adresteki dosyaları güncelleyerek bu hataları çözdüm ancak siz daha önce indirme yaptıysanız dosyaların bozuk hâlini kullanıyor olabilirsiniz. Aynı adresten ya da bu konudaki linklerden dosyaların yeni hâllerini tekrar indirebilirsiniz. (yeni dosyalar da aynı .zip ismine sahip, endişe etmeyin)

Hizmetinizin siz istemediğinizde de çalışmasının sebebi ise komut dosyasının hizmeti Otomatik başlangıç ile yüklemesinden kaynaklanmaktadır. Başlat > Çalıştır > services.msc yazıp Çalıştır'a tıklayın, ardından GoodbyeDPI hizmetini bulun. Eğer listede GoodbyeDPI hizmeti bulunuyorsa, hizmet otomatik başlatma ile yüklendiğinden bilgisayarınızı her yeniden başlatışınızda aktif hale gelecektir.

Hizmeti kaldırmak için service_remove.cmd komut dosyasını yönetici olarak çalıştıp açılan konsol ekranında herhangi bir tuşa basın (pencerenin açılıp anında kapanmasının sebebi yönetici olarak çalıştırmamış olmanız veya eski sürüm release dosyalarını kullanmanız olabilir),
ya da
Başlat > Çalıştır > services.msc ile eriştiğiniz Hizmetler penceresindeki GoodbyeDPI hizmetinin üzerine sağ tıklayıp Özellikler'e tıklayın. Daha sonra "Başlangıç türü:" kısmındaki listeden Devre Dışı'nı seçin, bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu sayede hizmet artık çalışmıyor hâle gelecek.

Eklemem gerekirse bu hizmetin açık kalması internet bağlantınızın sağlığına, güvenliğine ve hızına asla kötü bir etkide bulunmayacak aksine daha güvenilir ve hızlı hâle getirecektir. Tabi ki tercih size kalmış ancak benim şahsi düşüncem, hizmet çalışıyorsa devre dışı bırakmanıza/kaldırmanıza gerek olmadığı yönünde.

Hocam iyi günler, indirdiğiniz tüm .cmd dosyalarına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırmaya dikkat etmelisiniz (tüm .cmd dosyaları için geçerli).
Sorununuzun kaynağı bu olabilmekle birlikte, eski dosyalarda Türkçe karakter kullanılması sebebiyle bazı hatalar oluşabiliyordu. Aynı adresteki dosyaları güncelleyerek bu hataları çözdüm ancak siz daha önce indirme yaptıysanız dosyaların bozuk hâlini kullanıyor olabilirsiniz. Aynı adresten ya da bu konudaki linklerden dosyaların yeni hâllerini tekrar indirebilirsiniz. (yeni dosyalar da aynı .zip ismine sahip, endişe etmeyin)

Hizmetinizin siz istemediğinizde de çalışmasının sebebi ise komut dosyasının hizmeti Otomatik başlangıç ile yüklemesinden kaynaklanmaktadır. Başlat > Çalıştır > services.msc yazıp Çalıştır'a tıklayın, ardından GoodbyeDPI hizmetini bulun. Eğer listede GoodbyeDPI hizmeti bulunuyorsa, hizmet otomatik başlatma ile yüklendiğinden bilgisayarınızı her yeniden başlatışınızda aktif hale gelecektir.

Hizmeti kaldırmak için service_remove.cmd komut dosyasını yönetici olarak çalıştıp açılan konsol ekranında herhangi bir tuşa basın (pencerenin açılıp anında kapanmasının sebebi yönetici olarak çalıştırmamış olmanız veya eski sürüm release dosyalarını kullanmanız olabilir),
ya da
Başlat > Çalıştır > services.msc ile eriştiğiniz Hizmetler penceresindeki GoodbyeDPI hizmetinin üzerine sağ tıklayıp Özellikler'e tıklayın. Daha sonra "Başlangıç türü:" kısmındaki listeden Devre Dışı'nı seçin, bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu sayede hizmet artık çalışmıyor hâle gelecek.

Eklemem gerekirse bu hizmetin açık kalması internet bağlantınızın sağlığına, güvenliğine ve hızına asla kötü bir etkide bulunmayacak aksine daha güvenilir ve hızlı hâle getirecektir. Tabi ki tercih size kalmış ancak benim şahsi düşüncem, hizmet çalışıyorsa devre dışı bırakmanıza/kaldırmanıza gerek olmadığı yönünde.
Hocam şu an, şu dakika arkaplanda direkt olarak çalışmasına rağmen serviceslerde goodbyedpi gözükmüyor. Gözümün gördüğü her şeyi de yönetici olarak çalıştırdım.

Bu konularda fazla paranoya sahibiyim sadece, bilgi sahibi olmadığımdan. Bir şeylerin olması gerektiği gibi olmaması -olumlu bir etkide dahi bulunsa- beni geriyor. Ayrıca işini bilen birisinin forkladığı projeye kendi trojanını eklemesi pek zor bir şey değil zannımca. Teşekkürler.

1729800571152.png
"turkey_dnsredir_alternative_superonline.cmd" ve "turkey_dnsredir.cmd"’yi de denedim ancak Discord böyle kaldı. Cmd’yi kapatırsam "update failed" hatası çıkıyor ancak cmd açıkken çıkmıyor. Dosya içerisindeki diğer cmd dosyalarını da denedim. Ekrana "Yönetici olarak çalıştırın" gelip durdu, yönetici olarak çalıştırmama rağmen.

Hocam şu an, şu dakika arkaplanda direkt olarak çalışmasına rağmen serviceslerde goodbyedpi gözükmüyor. Gözümün gördüğü her şeyi de yönetici olarak çalıştırdım.

Bu konularda fazla paranoya sahibiyim sadece, bilgi sahibi olmadığımdan. Bir şeylerin olması gerektiği gibi olmaması -olumlu bir etkide dahi bulunsa- beni geriyor. Ayrıca işini bilen birisinin forkladığı projeye kendi trojanını eklemesi pek zor bir şey değil zannımca. Teşekkürler.
Hocam sırf bu sebeple kaynak kodu ve tüm dosyalar Github'da duruyor. Kodlama bilen birisi kolayca anlayabilir, kodlama bilmeyen birisi ise bilen birisine sordurarak temiz olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2336688"turkey_dnsredir_alternative_superonline.cmd" ve "turkey_dnsredir.cmd"’yi de denedim ancak Discord böyle kaldı. Cmd’yi kapatırsam "update failed" hatası çıkıyor ancak cmd açıkken çıkmıyor. Dosya içerisindeki diğer cmd dosyalarını da denedim. Ekrana "Yönetici olarak çalıştırın" gelip durdu, yönetici olarak çalıştırmama rağmen.
Hocam kullandığınız internet sağlayıcısı nedir ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı