Rehber Discord'a VPN'siz Giriş ( GoodbyeDPI - Türkiye Versiyonu )

@cagritaskn android için de sizin SO için hazırladığınızı kullanabiliyor muyuz?
Hocam ByeDPI'ın Android sürümü hakkında pek bilgim yok ancak GoodbyeDPI ile aynı metodları kullanıyorsa aynı değerleri girerek aynı sonuca ulaşmanız mümkün.
Maalesef ByeDPI'ı ne inceledim ne de hakkında bilgi sahibiyim.

GoodbyeDPI Linux'ta çalışıyor mu?
Hocam benim forkum maalesef yalnızca Windows için çalışıyor. Ancak C kodlama dili biliyorsanız linkteki repodan Linux için bir port oluşturabileceğinizi sanıyorum.

@cagritaskn anladım hocam. Değerler ne tam olarak? Benimle paylaşırsanız eğer kurcalarsam bakarım.
Superonline alternatif komut dosyalarında "--set-ttl 3" (Yalnızca TTL ayarı - önceden ayarlanmış DNS yok) argümanı kullanılırken, orijinal komut dosyalarında "-5 --set-ttl 5 --dns-addr 77.88.8.8 --dns-port 1253 --dnsv6-addr 2a02:6b8::feed:0ff --dnsv6-port 1253" argümanı kullanılıyor. (Yandex DNS kullanılıyor)

@cagritaskn maalesef hocam.

Değerler sırf Windows için mi? Yani bilmiyorum ben de tam olarak, böyle IP adresi, DNS adresi tarzı değerler falan yok mu? Belki ByeDPI'da girme ayarı vardır.

Superonline alternatif komut dosyalarında "--set-ttl 3" (Yalnızca TTL ayarı - önceden ayarlanmış DNS yok) argümanı kullanılırken, orijinal komut dosyalarında "-5 --set-ttl 5 --dns-addr 77.88.8.8 --dns-port 1253 --dnsv6-addr 2a02:6b8::feed:0ff --dnsv6-port 1253" argümanı kullanılıyor. (Yandex DNS kullanılıyor)
Heh, teşekkür ederim.

Hocam orijinal olan argümanda kullanılan en baştaki "-5" kısmı modeset değerini temsil etmekte.
Kod:
LEGACY modesets:
 -1          -p -r -s -f 2 -k 2 -n -e 2 (most compatible mode)
 -2          -p -r -s -f 2 -k 2 -n -e 40 (better speed for HTTPS yet still compatible)
 -3          -p -r -s -e 40 (better speed for HTTP and HTTPS)
 -4          -p -r -s (best speed)

Modern modesets (more stable, more compatible, faster):
 -5          -f 2 -e 2 --auto-ttl --reverse-frag --max-payload
 -6          -f 2 -e 2 --wrong-seq --reverse-frag --max-payload
 -7          -f 2 -e 2 --wrong-chksum --reverse-frag --max-payload
 -8          -f 2 -e 2 --wrong-seq --wrong-chksum --reverse-frag --max-payload
 -9          -f 2 -e 2 --wrong-seq --wrong-chksum --reverse-frag --max-payload -q (this is the default)

Bu modesetlerin ne işe yaradığını orijinal GoodbyeDPI yazılımının Github repositorysinde bulabilirsiniz.

Orijinal komut dosyasındaki sonraki değerler ise TTL ayarını 5 olarak ayarlamakta, ardından Yandex DNS'i aktif etmekte (Yandex DNS'in DNSV4 adres ve portu + DNSV6 adres ve portu)

Superonline alternatif komut dosyalarında ise dediğim üzere yalnızca TTL değişimi var ve bu değer 3 olarak ayarlı.

Neler ile uğraşıyoruz.

Hocam nasıl yaptınız? Buradaki her şeyi denedim ama bir şeyi eksik yapıyorum galiba olmuyor.
Neler ile uğraşıyoruz.

İlk başta anlattığınız gibi yaptım ama Win + r tuşu ile çalıştır'ı açıp services.msc yazarak açtığımda listede GoodbyeDPI hizmeti yok maalesef.

Eki Görüntüle 2339228

Bu şekilde gözüküyor. Superonline fiberden kaynaklı tek tek dediklerinizi yaptım. Bir şeyi eksik ya da yanlış yapıyorum sanırım ama neyi çözemedim. Sıfırdan yapmak işe yarar mı? Geri yükleme noktası oluşturmuştum. Bir kere de şaşırt Superonline'ya :D
Güncelleme:

Eki Görüntüle 2339231

Bu şekilde kaldı son 10 dakikadır böyle.
Hocam Superonline alternatif metodu yükledikten sonra / geçici kullanım için olan batch dosyasını çalıştırmadan önce
Windows 10 için buradan bakarak, Windows 11 için buradan bakarak
DNS ayarınızı sistem genelinde değiştirip
Kod:
Cloudflare DNS : 1.1.1.1 - 1.0.0.1 , 
Yandex DNS : 77.88.8.8 - 77.88.8.1  ,
Google DNS : 8.8.8.8 - 8.8.4.4
bilgisayarınızı yeniden başlatmayı, ardından geçici kullanım için olan (batch dosyası ile kullanım) komut dosyasını yönetici olarak çalıştırarak ya da service_* isimli komut dosyalarını kullanarak hizmet kurduysanız ekstra bir işlem yapmanıza gerek olmadan Discord'a girmeyi deneyin.
Bazı fiber kullanıcıları bu şekilde engeli aşabildiğini bildirdi.

Son düzenleme:
Teşekkürler Discord'a sıkıntısız giriyorum ama bazı sitelere girdiğimde site tamamen yüklenmiyor örneğin Speedtest diğer CMD dosyalarını da denedim aynı sorun. Bir de yükledikten sonra windivertleri silsem sıkıntı olur mu?

Dosya Ekleri

• 1730328219815.png
    1730328219815.png
    58 KB · Görüntüleme: 81
Teşekkürler Discord'a sıkıntısız giriyorum ama bazı sitelere girdiğimde site tamamen yüklenmiyor örneğin Speedtest diğer CMD dosyalarını da denedim aynı sorun. Bir de yükledikten sonra windivertleri silsem sıkıntı olur mu?
Hocam Speedtest.net isimli web sayfası benim bilgisayarım ve tabletimde de iki gündür sizin ekran görüntünüzdeki gibi kalıyor GoodbyeDPI kullanmamama rağmen. Yine de var bir sorun diyorsanız Windows/System32/Drivers/etc konumunda bulunan hosts dosyasını bir metin düzenleyici ile açıp ekstra ve işinize yaramayan düzenlemeler varsa silin.
Bunun haricinde eğer herhangi bir VPN / Proxy etkin ise kapatın.
WinDivert64.sys ve WinDivert.dll dosyalarını antivirüs programınıza dışlama (exclusion) olarak tanıtın.
WinDivert isimli dosyalar zararsızdır ancak yazılımın çalışması için mecburi olarak saklamanız, hizmet kurulduktan sonra dâhi yerinde tutmanız gerekiyor.

Hocam Speedtest.net isimli web sayfası benim bilgisayarım ve tabletimde de iki gündür sizin ekran görüntünüzdeki gibi kalıyor GoodbyeDPI kullanmamama rağmen. Yine de var bir sorun diyorsanız Windows/System32/Drivers/etc konumunda bulunan hosts dosyasını bir metin düzenleyici ile açıp ekstra ve işinize yaramayan düzenlemeler varsa silin.
Bunun haricinde eğer herhangi bir VPN / Proxy etkin ise kapatın.
WinDivert64.sys ve WinDivert.dll dosyalarını antivirüs programınıza dışlama (exclusion) olarak tanıtın.
WinDivert isimli dosyalar zararsızdır ancak yazılımın çalışması için mecburi olarak saklamanız, hizmet kurulduktan sonra dâhi yerinde tutmanız gerekiyor.

Tamamdır hocam tekrardan teşekkür ederim Superonline gibi her şeyi yasaklayan bir sağlayıcıda bile çalışıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı