Discord'da tehdit olaylarına ne yapılmalı?

Bilmiyorum var mı yok mu onu da bilmiyorum zaten öyle iddiaa ediyor sadece ulaşması mümkün mü PC'den falan

Var mı yok mu belli değilse engel at geç. Öyle strese de girme. Çevrim içi gezebilirsin kafana göre. Önüne gelen herkes fotoğraflarına ulaşamaz öyle. Oltalıyorlar seni. Eğer tekrar tehdit ederse kanıt istersin. Ayrıca aşırı rahatsızlık boyutuna gelirse ailene söylersin ihbar edersin. Ama bu kadar büyütmeye gerek yok. Günlük hayatta olan gereksiz bir şeymiş gibi hayatına devam et.

Bu suç Türk ceza Kanunu'nun 136. maddesinde düzenlenmiştir. “kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Madde 20 – herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz

Gerekirse bir hukukçuya danışın hem size daha detaylı bilgi verir. Hem de gerekli olanları yapar.
Merhaba arkadaşlar. Discord platformu üstünden son iki üç yıldır info ve tehdit muhabbetleri ve ifşa muhabbetlerine maruz kaldım. Bu tarz konu yaşayan ya da yardımcı olabilecek arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim, ona göre konuyu detaylandırabilirim.

Adını rahatça söyleyebilir sadece soyismini doğum tarihini numarasını falan ehrkese vermesin

Verse ne olur? Ad soyad doğum tarihini biri sorsa söylemeyecek mi sanki? Çok önemli bilgiler değil bunlar. Kim ne yapsın arkadaşın telefon numarasını?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı