Discord'da video linki virüs bulaştırır mı?

Albatheusxd

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Streamer/Gamer
Bugün açtığım public sunucusuna "esx" taglı eski arkadaşımı çağırdım. Sözde ortamı beğendiğini söyleyip arkadaşlarını davet etti. Yaklaşık 10 kişilik ekip geldi. Hepsi "esx" taglı. 15 dakika sonra Chat'e +18 GIF'ler attılar, trol olduklarını anladım. Tam banlarken aralarından biri bana bir video attı. Merak ettim, izledim. Videoda paylaştığım SS'teki gibi bir virüs bulundu mesajı gidip geldi. Aynı anda benim Windows'umda aynı hatayı verdi. Aynı anda video kapandı. Defender kayıtlarına baktığımda Discord klasöründe bilmem bilmem ne dosyasında trojan bulunduğu yazıyordu. Kaspersky indirdim. Hızlı tarama, çıkarılabilir disk taraması yaptım, temiz. Şu anda tam tarama yapıyorum. Bitmek üzere. Bittiğinde paylaşacağım.

Dosya Ekleri

• top_1-650x300.png
    top_1-650x300.png
    298,7 KB · Görüntüleme: 111
Tam bilmemekle birlikte discordun böyle bir bugu vardı sanırım. Defender virüs bulduğunu iddia ediyor, ancak gerçekte bulunan bir virüs yok, sanırım.

Video tarayıcı değilde discordun içinde açıldıysa bişey olmaz. Bir keresinde bir arkadaşım şu linki kopyalar yapıştır bana at dedi systemd WM yi kapattı ve discordun snaptakı fontları silindi yazılar okunamaz oldu. Yan i discordda böyle buglar var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı