Discord'dan bana bir şey yapabilirler mi?

Hocam hala tehlikede olabilirsiniz, taşınmanızı öneririm, evinizi basabilirler. (!)

Buraya olayın kanıtını atabilir misin? Bayağı bayağı Discord Türkiye mahkemelerine logları, IP adresini falan verip ceza almasını sağladı yani arkadaşlarının öyle mi?
Sana kisaca ozetleyim Instagram'da sakın takım elbiseli abilerimize hakarette bulunma

Benim arkadaşım Discord'da bir kanala çocuk p---nosu arşivi atmıştı. Polis geldi bilgisayarını falan her şeyini aldı. Dava devam ediyor. Siciline işleyip işlememesi savcının kararına bağlı.

Atan kişiyi tanıyan birisi isen, elinde belgeler ve görüntüler varsa onun attığına dair, evet gidip şikayet edebilirsin. Ama onun dışında Discord kesinlikle vermez. Bu durumda bu kişi Discord tarafından değil, onu şikayet eden kişi tarafından bilindiği için dava yemiş oluyor.

Yani tekrardan aynı yere geliyoruz, savcılık Discord üzerinden IP adresi temini yapamaz, ancak dış işleri veya interpolün devreye girebileceği türden bir olayda Discord bu bilgileri verir.

Dostum aynı kapinin çıkışını savunuyoruz.

Sana gelirsek, bir şey olmaz.

Ancak boyundan büyük küfürler ederken dikkatli ol, birine bir şekilde vermemen gereken bir bilgiyi verirsin, sevdiklerin arkandan ağlar, sosyal medyadan tam anlamıyla anonim olmadığın sürece kimseye boyundan büyük laf etme.

Bence anonim olsan da küfür etme. Derin bir nefes al ve seni sevenleri düşün.

Siz kendi bilgilerinizi vermediğiniz sürece hiçbir şey elde edemezler. Ancak hesabınıza Facebook, Twitter vb. gibi adınızın, yaşınızın veya yaşadığınız yerin bilgileri olan medyaları eklemişseniz oradan bilgiler ile panel üzerinden sizin her türlü bilginize erişmeleri kolay olacaktır. Diğer türlü bir bilgi edinemezler.

Ancak not olarak şunu düşeyim, tanımadığınız insanlara küfür etmemeye çalışın gereksiz yere. Sert kayaya çarparsınız sorun yaşayabilirsiniz. Buda benim küçük tavsiyem olsun.

Sanalda her şey çok kolay konumunu atarlar tcni atarlar belki çok ağır bir şey olduysa evine ihbar atarlar izah edersin onun dışında hiçbir şey olmaz korkmana gerek yok sende uğraşsan sende bulursun su gibi satılıyor her yerde böyle şeyler.

Sanalda korkmanıza gerek yok ama reelde dikkatli olun. Kimse sanalda küfürleştiği birini bulsada yanına gitmekle uğraşmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…