"Disk bilinmiyor, başlatılamıyor" hatası

alizer01

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarıma Windows 11 son kurdum ama formattan önce Windows 10 kullanırken harici diskini USB üzerinden taktığım zaman hemen okuyor ve açılıyordu ama şimdi disk bilinmiyor, başlatılamıyor yazıyor ve işin kötüsü geçen gün içindeki tüm verilerim silinmişti. İnternette ki birçok şeyi denedim ama harici diski her çıkartıp taktığımda disk görünmüyor ve tekrar sürücü harfi atayıp biçimlendirme istihyor. Bu sorundan bıktım. Windows 10 kurulu 2 tane dizüstü bilgisayar var denemek amacı ile Windows 11 kurulu kendi PC'me harici diskimi taktım içine bir tane dosya attım çıkartıp taktığımda görünmüyor ama dizüstü bilgisayarlarıma harici diski taktığım zaman görünüyor direkt harici diski görüyor ve dosya açılıyor, yanlış mı format attım diye düşündüm gece tekrar sıfırdan USB belleğe Windows 11 yazdırdım ve format attım chipsetler veya diğer sürücüleri kurdum ama sorunum hâlâ devam ediyor, bilgisayarım USB Killer gibi bir şeye dönüştü harici disklerimin içindekileri siliyor, bu sorunu çözen bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim.

@alizer01
Malesef W11 hep saçmaladı. Sorunun kaynağı siz veya sizn yaptıklarınız değildir.
Her güncellemede bazı sorunlar giderilirken daha fazla sorun ilave edildi/ediliyor.
Yaşadığınız bu sorunun sebebinin de W11 olduğu aşikar çünkü W10 da da denemişsiniz.

Görememe, bilinmiyor, başlatılamıyor demesini anlıyorum/olabilir ama diskteki verileri sildiğini sanmıyorum. Bir diskle ilgili olarak bu mesajları alsanız dahi W10 da sorunsuz çalışan disk aynı şekilde sorunsuz devam etmeli.

@alizer01
Maalesef W11 hep saçmaladı. Sorunun kaynağı siz veya sizn yaptıklarınız değildir.
Her güncellemede bazı sorunlar giderilirken daha fazla sorun ilave edildi/ediliyor.
Yaşadığınız bu sorunun sebebinin de W11 olduğu aşikar çünkü Windows 10 da da denemişsiniz.

Görememe, bilinmiyor, başlatılamıyor demesini anlıyorum/olabilir ama diskteki verileri sildiğini sanmıyorum. Bir diskle ilgili olarak bu mesajları alsanız dahi Windows 10 da sorunsuz çalışan disk aynı şekilde sorunsuz devam etmeli.

Windows 10 kullanmaya devam etmeliyim sanırım ekim ayında desteği biteceği için sürüm değiştirmek istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı