Disk bölerek oluşturulacak Windows 8 için ortalama kaç GB gerekir?

427036

Hectopat
Dual boot ile Windows 11 sistemin bulunduğu diski bölüp Windows 8 kuracağım. Çok fazla yere ihtiyacım yok benim için boş 30-40 GB yeterli. Bir de kurulumdan sonra boşta 30 GB kaldığında diski görüntülerken kırmızı olma durumu olur mu? Olursa performans sıkıntıları yaşar mıyım? Windows 8 için en fazla 120 GB yer ayırabilirim.

64 bit kuracaksan 20 GB civarı yeterli oluyor. Fakat sen yine de hazır yerin de varken garantiye alıp 20'den fazla yer bırakmayı düşünebilirsin.

Dual boot ile Windows 11 sistemin bulunduğu diski bölüp Windows 8 kuracağım. Çok fazla yere ihtiyacım yok benim için boş 30-40 GB yeterli. Bir de kurulumdan sonra boşta 30 GB kaldığında diski görüntülerken kırmızı olma durumu olur mu? Olursa performans sıkıntıları yaşar mıyım? Windows 8 için en fazla 120 GB yer ayırabilirim.
Şuan bende 25 gb lık yer kaplıyordu sanırım sadece Windows. Yani boş yer olması her yerde iyi olur diyorlar.

Aynen öyle, dediğim gibi fazlasını bırakabilirsin. Mesela 40-50 GB yer bırakmaktan bir zarar gelmez.

64 bit kuracaksan 20 GB civarı yeterli oluyor. Fakat sen yine de hazır yerin de varken garantiye alıp 20'den fazla yer bırakmayı düşünebilirsin.
Şuan bende 25 gb lık yer kaplıyordu sanırım sadece Windows. Yani boş yer olması her yerde iyi olur diyorlar.
Peki 25 üzerine direkt +35 yapsam 60 gb'da kırmızı ibare benim için sorun oluşturur mu?

Screenshot_3.jpg

30 ya da 40 sisteme bırak derim.

Daha sonradan böldüğüm diske ekleme yapabiliyor muyum peki? Mesela 60 gb toplam yetersiz geldi, üzerine ekleme yapabiliyor muyum?

Yeniden yapılandırman gerekir. Sen işini garantiye alıp 50 GB civarı veya üstü yer bırak. Zaten ihtiyacın olmayacak bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı