Disk değişimi sonrası "no bootable device" sorunu

dr.greenthumb

Decapat
Laptoplar arası HDD değişikliği yaparken bu hatayı aldım.

HDD'nin geçeceği laptop eski BIOS arayüzüne sahip, UEFI yok fakat kullanmakta olduğum laptopta HDD'yi UEFI olarak formatlamıştım.
BIOS'a da erişemiyorum hiçbir şekilde. Tüm F tuşları ve Fn kombinasyonlarını denedim.

Elimde boot disc yok, MBR olarak USB'ye yazdığım Windows 10 ISO dosyam var. Boot disc olmadığı için bir sonraki adımı göremiyorum.

HDD gayet sağlam. HDD'yi aktif olarak kullandığım laptopa geri taktığımda sorunsuz kullanıyorum.

Laptop Lenovo G560.

Teşekkür ederim.

20181107_030904.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir format USB'si hazırlayın. Hazırlarken BIOS ve MBR bölüm düzenini seçin. Ardından USB'yi laptopa takıp UEFI'li laptopta kullandığınız disk takılıyken kurulum yapın.

Screenshot_12.png

İmajı şekildeki gibi yazdırırsanız sorunsuz Windows kurulumu yapabilirsiniz.
O hata kodu hakkında bir bilgim yok. Herhangi bir yazı yazıyor mu hata ekranında. HDD NTFS olarak biçimlendirilmediyse bu sebepten olabilir. Diski, disk seçme ekranında Shift + F10 kombinasyonu ile komut satırı açarak diskpart komutu girin ve list disk komutundan HDD numarasını öğrenerek select disk [COLOR=rgb(184, 49, 47)]0[/COLOR] komutu ile seçip clean komutu ile silip tekrar kurulum deneyin.

teşekkür ederim cevaplarınız için bir kaç yerde okuduğuma göre NTFS ile alakalı bir durum deniliyor.Sizce gpt veya mbr ile alakalı bir durum olabilir mi? direk yüklenemedi hata kodu yazıyor.
saatlerdir denememe rağmen her seferinde (MBR GPT format FS=NTFS quick komutları vs) yüzde 14 de kaldı ve hiç orayı geçemiyor.

verdiği hata 0x8007025D windows gereken dosyaları yükleyemiyor.Yükleme için gereken tüm dosyaların kullanılabilir olduğundan emin olun ve yüklemeyi tekrar deneyin diyor.

internette araştırdığımda bir çok insan windows 10 yüklerken bu hatayı almış ama çözüm yok.

üstelik artık elimde laptop da yok başka bir yerden format için usb hazırlayamam.

çok zor durumdayım şuanda.

@Silinen üye senide ekleyeyim.

Son düzenleme:
Laptoplar arası HDD değişikliği yaparken bu hatayı aldım.

HDD'nin geçeceği laptop eski BIOS arayüzüne sahip, UEFI yok fakat kullanmakta olduğum laptopta HDD'yi UEFI olarak formatlamıştım.
BIOS'a da erişemiyorum hiçbir şekilde. Tüm F tuşları ve Fn kombinasyonlarını denedim.

Elimde boot disc yok, MBR olarak USB'ye yazdığım Windows 10 ISO dosyam var. Boot disc olmadığı için bir sonraki adımı göremiyorum.

HDD gayet sağlam. HDD'yi aktif olarak kullandığım laptopa geri taktığımda sorunsuz kullanıyorum.

Laptop Lenovo G560.

Teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 342203
merhaba bu Disk değişimi sonrası "no bootable device" sorunu cöze bildinmi ve Nasil ? Teşekkür ederim!

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı