Disk fren aniden sıkılırsa kırılır mı?

Makaleler
2
Merhaba. Bisiklet her zaman bir tutku olmuştur benim için ne araba ne de motor o tadı veremedi benim için hiçbir zaman. O yüzden seneler sonra tekrardan bisiklete binmeye karar verdim :D Şimdi sorum şu; bir aralar kulağıma 'disk freni aniden sıkınca kırılır' diye söylemler gelmişti. Bu doğru mudur?

Bisikletin teker çapı büyük olduğundan ve disk fren sistemi tekerleğin merkezinde yer aldığından ani baskılanması durumunda diskin maruz kaldığı baskı üzerindeki yüke göre oldukça yüksek olacaktır. Belki söylemin bu bağlamda bir ihtimali vardır ancak ben bu tür parçaların yukarıda anlattığım baskılara maruz kalacağı hesaplanarak üretildiğini düşünüyorum.
Bisikletteki kişinin 300 kilo olup 40kmh hızda giden bir bisikleti ani durdurmaya çalışmasıda herhalde çok çok istisnai bir durum olurdu :D

Vereceğim bağlantıda disk firen üreticisinin test sonuçları mevcut. Belki merakınızı giderebilir
Bağlantı
Ayrıca kişisel görüşüm disk firenin kırılması gibi bir olay olması imkansız. Hatta ve hatta en aykırı ağırlık ve güçte test edilirse jantlar kırılır frenlere zarar gelmez. :) Tabii bunlar kaliteli bisiklet üreticileri için geçerli durumlar.

Çok zayıf bir ihtimal hocam. Disk fren güvenlidir.

Merhaba. Bisiklet her zaman bir tutku olmuştur benim için ne araba ne de motor o tadı veremedi benim için hiçbir zaman. O yüzden seneler sonra tekrardan bisiklete binmeye karar verdim :D Şimdi sorum şu; bir aralar kulağıma 'disk freni aniden sıkınca kırılır' diye söylemler gelmişti. Bu doğru mudur?
3 yıldır kullanıyorum 2,5 yolun sonunda başarası eridiği için 5 TL’ye onu değiştirdim başka bir masrafı yok, elimi sürekli frende tuttuğum için eridi balatalar ama, birde sadece bir kere frene çok asıldım birden durdum fren boşaldı “tık” sesi geldi tutmadı balatalar yüzünden, yaşadığım tek sıkıntı budur, onun dışında tutması kalitesi vs. kalitelidir tavsiye ederim😁
16F75064-C057-451B-A05E-FEC02902B89C.jpeg

Sol taraf eriyen kısım, sağda kalan küçük kısım erimeyen kalan tek kısım, elini sürekli frende tutma, ben adrenalinli sürüyorum bisikleti o yüzden eridi😁

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı