Disk Klonlaması SSD'yi Yavaşlatır mı?

Şükrü1709

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Benim Asus TP 300 L serisi bir notebookum var. Yeni nesil CD ROM'suz olanlardan. Bugün Samsung 860 Evo 250 GB SSD disk aldım. SSD'ye geçerken Samsung Migration ile sistemi SSD'ye klonlamak çok pratik ve kolay görünüyor. Ancak bu konuda bir çekincem var:
Sistemi sıfırdan ssd'nin üstüne kurarsam klonlama ile kurduğum SSD'den daha mı hızlı bir bilgisayarım olur? Yoksa klonlamak performansta bir değişiklik getirmiyor mu?

Bu konuda sizce sistemi sıfırdan SSD'nin üstüne mi kurmalıyım, yoksa sistemi SSD'ye klonlayayım mı? Bir performans, hız farkı olur mu?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kara cumada topladığım sistemi James Donkey SSD'ye kurmuştum. Daha sonra JD markasıyla ilgili riskli konular gördüğüm için Samsung EVO 860 alayım dedim. Amazon'dan 500GB satın aldım. SSD klonlama işini Macrium Reflect ile yaptım. Windows geldi. CrystalDiskMark ile hız testi yaptığımda yazma hızı 200-300MB gözüküyordu. Nasıl olur ya falan derken RAPID mode açtım, 2000MB yazma veriyordu ama sonradan öğrendim ki AMD çipset için Samsung desteği kesilmiş. RAPID modu kapattım. Bilgisayarı kapattım açtım, yazma hızım 530 olmuştu.

Daha sonra JD'yi 9 yıllık dizüstü bilgisayarıma alayım dedim.
UEFI kurulum desteklemediği için ve Legacy kurulum ekranı USB boot edemediğim için eski Windows 10 varken USB boot flash belleği takıp temiz kurulum yap seçeneği ile HDD içindeki C sürücüsünü komple sildim ve temiz Windows 10 kurdum. (Windows.old klasörü vardı C'de)

Daha sonra yine Macrium ile SSD'ye klonlama işini yaptım. Windows geldi, test yapayım dedim. O da ne, yazma hızı 20MB... Ne yapacağım falan diye düşünürken biraz Windows kendine geldi herhalde. Birkaç yeniden başlatma sonunda (bilerek yapmadım) yazma ve okuma hızlarım SATA2 desteği olan 300 sınırlarına geldi. Yaklaşık 250-220 falan alıyorum.

Şahsım adına şu tecrübeyi edindiğimi düşünüyorum: Klonlama yapıldıktan sonra SSD'ye bilgiyi yerleştirmek için biraz zaman verilmeli. SSD zaten kendisi yapıyor bu işi Windows 10 ile beraber.

İki seferde de aynı şey başıma geldi. "Şunu yaptım" diyerek düzelmedi, kendiliğinden düzeldi.

O yüzden demem o ki, klonlamanın zararlı veya ileriye dönük eksisi olduğunu düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı